İç Nasser Gölü Anıtları, Mısır

Interior Lake Nasser Monuments

İç Nasser Gölü Anıtları (Interior Lake Nasser Monuments)

Nasser Gölü'nün tüm iç anıtları - Aswan ve Abu Simbel dışında bulunanlar - sadece çok günlük bir göl gezisinde ziyaret edilebilir. Sadece tuhaf kamış ve kuş tarafından rahatlatılmış oldukça kasvetli manzaralara yerleştirilirler. Giriş biletlerine ihtiyacınız yoktur, çünkü giriş geminize dahildir.

Al-Dakka

Al-Dakka Ptolemaic ve Roma Tapınağı orijinal sitesinden Wadi al-Sebua'dan uzak olmayan yeni bir yere taşındı. Dakka aslen 18. Hanedan'dan kalma eski bir tapınağın parçalarını yeniden kullanarak inşa edilmiştir.

Al-Derr

El-Derr Tapınağı, 1964 yılında Amada bölgesinin yakınında taşınmıştır. Ramses II tarafından inşa edilmiş ve kendisine, Amun-Ra, Ra-Harakhte ve Ptah'a adanmış bir kaya tapınağıdır. Tapınak iyi dekore edilmiş ve parlak renkleri hala görülebilir - özellikle kutsal alanın önündeki alanda.

Amada

Amada

Amaun Tapınağı'nın Amun-Ra ve Ra-Harakhte'ye adanmış ana kısmı 18. Hanedan'da inşa edildi. Çeşitli 19. Hanedan firavunları tamir etti ve ekledi. 1964 ve 1975 yılları arasında, orijinal konumundan yaklaşık 2 km (1 mil) uzakta bulunan mevcut yerine taşındı.

Amada iki önemli tarihi yazıtla dikkat çekiyor. Biri Amenhotep II dönemine tarihlenir; kutsal alanın doğu duvarındaki yuvarlak tepeli bir stel üzerinde görünür. Yazıt, Suriye'deki isyancı şeflere karşı kesin bir askeri zaferi anlatıyor. Diğeri, giriş yolunun kuzey kalınlığından oyulmuş ve Kral Merneptah (MÖ 1212-1202) dönemine tarihlenen bir stel üzerindedir. Kralın saltanatının ilk yıllarında bir Libya Mısır işgalini nasıl başarıyla ittiğini anlatıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler