Kahire Görülecek Yerler

Nazla, Kahire

Nazla, Kahire

Bu köyün kenarındaki vadiyi noktalayan tehlikeli bir şekilde tünemiş fırınlar muhteşem bir manzaradır (bazı yerlilerin sizi doğru yönde işaret etmek için agresif bir şekilde ipucu aradıklarına dikkat edin). Bükülmüş ağızlı çömelme kabı olan bukla gibi özel kaplar burada yapılır, ancak hepsi Medinet Fayyum'da pazarda satılmaktadır.

Nilometre, Kahire

Nilometre, Kahire

Rodah Adası'nın güney ucunda, firavun dönemlerinden selin yüksekliğini ölçmek için 1950'lerin sonlarında Aswan Barajı'nın tamamlanmasına kadar el-miqyalar (Nilometre) kullanıldı. Nil 16 arşın üzerine yükselirse (bir kübit yaklaşık 2 fittir), o yıl sel vergisi alınmaz. Söylemeye gerek yok, bu halkın büyük bir ilgiyle takip ettiği bir törendi - ve eğer seller bolsa, büyük bir kutlama ile.

Daha önceki bir Nilometer bölgesinde 861 yılında inşa edilen mevcut yapı, mevcut en eski İslam binası olarak kabul edilir (konik kubbe 1895 restorasyonudur). İçinde, ölçüm cihazı olarak görev yapan dereceli sütunu barındıran bir şaft vardır. Yakındaki bir binada, ikonik dolapları da dahil olmak üzere kişisel efektlerle Umm Kolthoum (ünlü Mısır şarkıcısı, şarkı yazarı ve aktris) için küçük bir müzeye dikkat edin.

Kahire Teti Piramidi

Bu piramit 257 feet karedir ve başlangıçta 172 feet'e yükselmiştir. Bunu bir piramit olarak tanımak oldukça zordur, çünkü muhafaza taşları çalınmış ve yapı bir moloz yığınına indirilmiştir. Alan, doğudan ve kuzeyden, kumdan neredeyse ayırt edilemeyen iki kraliçenin piramidine ve doğuda bir morg tapınağına sahiptir. Mezar odası, sivri çatısıyla piramit metinlerle süslenmiştir ve bazalt lahit içerir. Teti, MÖ 2323-291 arasında karar verdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler