La Rabida ve Sort, İspanya

LA RABIDA

Bir tarih tutkunu iseniz La Rábida'nın manastırı durmaya değer. "Amerika'nın doğduğu yer" lakaplıydı çünkü 1485'te Columbus, oğlu Diego ile Mudejar tarzı Fransisken manastırında kalmak için Portekiz'den geldi ve burada teorilerini friars Antonio de Marchena ve Juan Pérez ile tartıştı. Adına, planlanan seferini reddetmiş olan Kraliçe Isabella ile müdahale ettiler.

LA RABIDA

SANTA MARÍA DE LA RÁBIDA

Bu kilisenin Mudejar tarzı Fransisken manastırında 14. yüzyıldan kalma Virgen de los Milagros (Mucizeler Bakire) heykeli bulunmaktadır. Müzede sergilenen Amerika'nın keşfinden kalıntılar var ve kapı evindeki freskler 1930'da Daniel Vázquez Díaz tarafından boyandı.

LA RABIDA MUELLE DE LAS CARABELAS (CARAVEL'İN DÜNYASI)

La Rábida'nın manastırına iki kilometre (1 mil) uzaklıkta, deniz kıyısında, 15. yüzyıldan kalma bir limanın yeniden üretimi. Buradaki yıldız sergileri, Columbus'un filosunun, Niña, Pinta ve Santa María'nın, Columbus'un günündekiyle aynı teknikler kullanılarak üretilen tam boyutlu modelleri. Her birine gidip komşu müzede Yeni Dünya'nın keşfi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

SORT

SORT

Pallars Sobirà'nın (Yukarı Pallars Vadisi) başkenti, bölgenin kayak, balıkçılık ve beyaz su kayağı merkez üssüdür. Sıralaması "şans" için Katalanca ve yerel piyango dükkanı La Bruixa d’Or (Altın Cadı), kasabanın adına kadar yaşayarak ve ortalama sayıda kazanan bilet satarak bir turistik cazibe merkezi haline geldi. Ana yoldan gördüğünüz kasaba sizi aldatmasın: bir blok geri, Sort, sert kış havalarından kurtulmak için inşa edilmiş küçük sokaklar ve korunan köşelerle petekli.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler