Mürren, İsviçre

Mürren, İsviçre

Mürren Hakkında

Mürren, kesin olarak, 5.361 feet yüksekliğinde bir dağ rafında tünemiş. Bu köy, komşu Wengen ile birlikte her zaman zenginleri ve ünlüleri cezbetti. Yokuş aşağı ve slalom kayakının doğum yeri (1920'lerde), Mürren olağanüstü huzurlu dağ geceleri ve Jungfrau, Mönch ve Eiger'in rakipsiz bir panoramasını sunuyor, hepsi çok yakın, neredeyse ulaşıp dokunabileceğinizi hissediyorsunuz. Kayakçılar üstte gözüpek kayak yapmak için buraya yerleşmek isteyebilirler (Ocak ayında yıllık Inferno Yarışı dünyanın en büyük amatör yokuş aşağısıdır). Yürüyüşçüler blöf parkurlarını şaşırtıcı manzaralarla birleştirebilir. Bu bir araba-ücretsiz tesisi, yani hiçbir otopark sahne yağma.

Lauterbrunnen-Mürren teleferiği

Lauterbrunnen-Mürren teleferiği

Lauterbrunnen'den Mürren'e ulaşmak için Lauterbrunnen tren istasyonundan caddenin karşısındaki teleferik aracını kullanın. Daha sonra, uçurum boyunca uzanan ve muhteşem manzaralar sunan Grütschalp'den dişli raya bağlanırsınız. Tüm yolculuk yaklaşık 30 dakika sürer ve Mürren tren istasyonunda, teleferik durağı ve güzel bir yürüme mesafesinde şehrin karşı ucunda sizi bırakır. Her 15 ila 30 dakikada bir hareket vardır. Yükselirken, dürbünlerinizi vadi boyunca Jungfraujoch'daki pırıl pırıl kubbeye doğrultun: Aletsch Buzulu'ndan inen rüzgarları neredeyse duyabilirsiniz.

Schilthorn, Mürren

Mürren, en uzun yokuş aşağı koşulardan bazılarına sahiptir, çünkü Schilthorn'un (9.748 feet) dağının eteklerinde, Majestelerinin Gizli Servisinde James Bond filmindeki rolü ile ünlüdür. Bu buzlu megalitin zirvesine, çıplak kayalıklardan ve çarpıcı yamaçlardan geçen dört aşamalı bir teleferik yolculuğu ile erişilir. Her seviyede teleferikten iniyorsunuz, istasyonun karşısına geçiyorsunuz ve bir sonraki teleferik için kısa süre bekliyorsunuz. Üstte, filmin kliplerini görebileceğiniz çok fotoğraflı döner restoran Piz Gloria var. Ayrıca Bond World adlı James Bond hayranları için mutlaka görülmesi gereken interaktif, multimedya bir sergi var. Cazibe merkezleri arasında bir helikopter içindeki uçuş simülatörü ve 007'nin Alp maceralarını gösteren 40 kişilik bir tiyatro yer alıyor. Teleferik istasyonu, muhteşem Mürrenbachfälle (Mürrenbach Şelalesi) yakınındaki Stechelberg kasabasındadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler