Salalah Gezi Rehberi

Salalah Negd Platosu

Salalah Negd Platosu

Salalah yakınlarındaki Negd Platosu'ndan sığınma evi, bir zamanlar tüm dünyada deniz ve deve treniyle taşınarak Salalah ve Dhofar bölgesi şöhreti ve büyük zenginlik getirdi. Bugün, kıymetli madde artık ekonominin dayanak noktası değil, ancak reçinenin çıkarıldığı ağaçlar hala bol miktarda büyüyor ve sığla tipik olarak hanelerde tütsü olarak yakılıyor ve Umman ve her yerde baş Arap parfümlerinde kullanılıyor Arap yarımadası. Eğer kırsal bölgeye arabayla giderseniz, ağaçların nasıl göründüğünü görebilirsiniz.

Sheba Kraliçesi Sarayı, Salalah 

Efsanevi Sheba Kraliçesi olduğu söylenen devasa bir 4-6. Yüzyıl sarayının genişleyen kalıntıları Salalah'ın dışında bir mesafede bulunur. Buradaki bir sürüş sizi Takah ve Mirbat'a doğru 28 km (17 mil) alır. Yoldaki bir yol işareti konumu gösterir, ancak kaçırılması kolaydır, bu yüzden dönüş için dikkatlice bakın.

Salalah Point of Anti-gravity

Salalah Point of Anti-gravity (Anti-yerçekimi Noktası)

Sarayın kapanışına geçmeden önce, tabelalarla dolu bir anti-yerçekimi noktasından geçeceksiniz. Burada arabanızı nötr hale getirebileceğiniz ve - presto olarak - araba tepeye geri yuvarlanabileceğiniz söyleniyor. Ayrıca, bir topu alıp eğimden aşağıya doğru yuvarlarsanız, Dünya'nın çekilmesinin görünüşte normal yerçekimi kuvvetine karşı bir yönde olduğunu göreceksiniz. Bununla birlikte, bunu gerçekten deneyimlemiş birini bulmak başka bir şeydir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler