Sefrou, Fas

Sefrou, Fas

Sefrou

900 metrelik bir minyatür Fez olan küçük Sefrou kasabası, Agdal Nehri'nin bereketli vadisinde yer almaktadır. Bir zamanlar Jardin du Maroc olarak bilinir, aslında Fez'den önce gelir ve Sahara ile Akdeniz kıyıları arasındaki karavan rotalarında ilk duraktı. Başlangıçta Berber, 13. yüzyılda Tafilalt hurma paletinden kuzeye ve Cezayir'den kuzeye gelen Yahudiliğe dönüştü. Kasaba, ülkenin Fransa'dan bağımsızlık ilan edildikten sonra neredeyse tüm Yahudi cemaatinin Fas'tan kaçtığı 1956 yılına kadar Yahudi yaşamının çekirdeği olarak kaldı.

Bhalil, Sefrou

Bhalil, Sefrou

Küçük Berber köyü Bhalil, Sefrou'ya yaklaşık 5 km (3 mil) uzaklıkta, dövülmüş bir mücevherdir. Bir yamaçta inşa edilmiş, dar, dolambaçlı sokakları çizen pitoresk pastel renkli evler dışarıdan geleneksel görünebilir, ancak içeri adım atın ve birçoğunun kaya yüzüne inşa edildiğini keşfedeceksiniz. Bu tasarım, kavurucu yaz sıcağının yanı sıra buzlu kış serinliğini dışarıda tutar ve Bhalil’in günümüzdeki troglodları normalde mağarayı bir yaşam ve yemek alanı olarak kullanır. Bu sakin köy Djebel Kandar'ın eteğinde yer alır ve yavaşça dolaşmaktan gün boyu daha zorlu yürüyüşlere kadar yürüyüş için iyi bir temel oluşturur. Bhalil kadınlarını sık sık karmaşık djellaba düğmelerini dikerek evlerinin dışında otururken bulacaksınız.

Kef el-Moumen, Sefrou

Kasabanın ünlü Kiraz Festivali sırasında, Aggai Nehri boyunca, Yahudiler ve Müslümanlar tarafından kutsanmış bir hac olan peygamber Daniel'in mezarını içeren Kef el-Moumen mağarasına bir geçit töreni gerçekleşir. Efsaneye göre, Daniel'in yedi takipçisi mucizevi bir şekilde resüsitasyondan önce yüzyıllar boyunca burada uyudu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler