Tarifa, İspanya

Tarifa, İspanya

Tarifa'nın güçlü rüzgarları yıllarca turist haritalarından uzak durmasına yardımcı oldu, ancak şimdi rüzgar sörfü ve kiteboard için Avrupa'nın en büyük merkezi ve kasabanın kuzeyine uzanan geniş, beyaz kumlu plajlar büyük bir cazibe merkezi haline geldi. Bu rüzgarlar, çevredeki tepelerde büyük rüzgar çiftlikleri tarafından üretilen elektrik sayesinde daha doğrudan bir zenginlik kaynağı olduğunu kanıtladı. Akdeniz ve Atlantik'in buluştuğu anakara Avrupa'nın en güney ucundaki bu kasaba gelişmeye devam etti. Uzun zaman önce domino oynayan ve anís (İspanyol likörü) içen erkeklerle dolu olan şehir kafeleri, şimdi kafe con leche ile kruvasanlara hizmet veriyor ve kozmopolit bir kalabalık için süslü tapas yapıyor. Tarifa'nın 51 km (32 mil) batısındaki güzel tepe köyü Vejer de la Frontera köyü, kolay bir yan gezidir ve sahil şeridi çarpıcı plajlar ve İngiliz Armada'nın destansı bir deniz savaşında Napolyon'u dövdüğü tarihi Cape Trafalgar'ı sunmaktadır. 1805.

Tarifa Kalesi

Tarifa'nın 10. yüzyıl kalesi, savunan Guzmán el Bueno'nun saldırgan Moors'un esir oğlunu öldürmekle tehdit etmesine rağmen teslim olmayı reddettiği 1292 kuşatmasıyla ünlüdür. Meydan okuyarak, kendi hançerini onlara doğru fırlattı, "İşte, bunu kullan" ya da bu yönde bir şey (gerçekten oğlunu öldürdüler) diye bağırdı. İspanyol ordusu 1990'ların ortalarında kaleyi şehre teslim etti ve şimdi Guzmán ve oğlunun kurban edilmesi hakkında bir müzesi var. Siperler ve kulelerden Afrika sahilinin etkileyici manzaraları var.

Baelo Claudia, Tarifa

Baelo Claudia, Tarifa

Atlantik kıyısında, Tarifa'nın 24 km (15 mil) kuzeyinde, bir zamanlar Roma'nın takdir edilen tuzlu, keskin bir balık ezmesi olan gelişen bir garum üretim merkezi olan Baelo Claudia'nın etkileyici Roma kalıntıları bulunmaktadır. Ziyaretçi merkezi bir müzeye sahiptir. Konserler düzenli olarak restore edilen amfitiyatroda yaz aylarında yapılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler