Tenby, Galler

Tenby, Galler

Tenby Hakkında

Pastel renkli Gürcü evleri, 19. yüzyılda modaya uygun bir tatil yeri haline gelen ve hala popüler olan bu sahil kasabasındaki bir limanın etrafında kümeleniyor. İki altın kumlu plaj, otel sıralı uçurum tepesinin altına uzanır. Ortaçağ Tenby'sinin eski şehir duvarları hala dükkanlar, hanlar ve yemek yiyebileceğiniz yerler ile dolu dar sokakları ve geçitleri kapsıyor. Limandan aktif Cistercian topluluğu ile Caldey Adası'na kısa bir tekne turuna çıkabilirsiniz.

Tenby Caldey Adası

Tenby Caldey Adası

Tenby sahilindeki bu güzel küçük ada, Akdeniz hissi veren beyaz badanalı taş binalara sahiptir. Ada, siyah-beyaz cüppeli keşişlerin yerel bitkilerden ünlü bir parfüm yaptığı Cistercian düzeni ile bilinir. Latin ve antik Kelt'te oyulmuş AD 600'den kalma erken bir Hıristiyan eseri olan Caldey Taşını görmek için küçük St. Illtud Kilisesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Köyün yukarısındaki bir tepede bulunan St. David Kilisesi, art-deco vitrayıyla dikkat çeken basit bir Norman şapelidir. Manastırın kendisi halka açık değildir, ancak bir hizmeti izlemek istiyorsanız kilisesinin halka açık bir görüntüleme galerisi vardır. Caldey Adası'na giden tekneler, Paskalya ile Eylül arasında her 20 dakikada bir Tenby limanından ayrılır.

Tenby yürüyüş rotaları

Yerel şairler ve ressamlar, liman, korsanlar, kaçakçılık ve hayaletler hakkında tematik turların yanı sıra genel turlar sunan rehber Marion Davies ile Tenby'nin hikayesi hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler