Belawan, Endonezya

Grand Mosque of Medan

Medan Ulu Camii, Belawan

1906'da inşa edilen Ulu Camii veya Mescid Raya, Hollandalı bir mimar tarafından tasarlandı ve eski sultanların mezarları gerekçesiyle bulunabilir. Camiye girmeden önce uygun şekilde takıldığınızdan emin olun; kadınların başlarını örtmeleri gerekiyor. Bir ziyaret için yaklaşık 10,000 Rp, ayrıca ayakkabılarınıza bakan kişi için bir ipucu harcamayı bekleyin. Hazır olmayan kılavuzlar, siz girerken ve hizmetlerini (ister isteseniz de istemezseniz) ücret karşılığında size yaklaşabilir.

Istana Maimun Sarayı

İslami, Hollandalı ve Malay etkilerine sahip bir İtalyan mimar tarafından tasarlanan bu Medan simgesi, 1887-1891 yılları arasında Sultan Ma'mun Al-Rashid Alam Perkasat için inşa edilmiştir. 30 odalı saray hala Sultan ailesine ev sahipliği yapmasına rağmen (bugünlerde resmi bir gücü olmayan) Deli'nin ziyaretçileri, tarih hakkında çok fazla bilgi olmamasına rağmen, kraliyet tahtını ve antika mobilyalarını görmek için sınırlı bir bölüm içinde kabul edilir. Turist sezonunda günde birkaç kez Malay müzik gösterileri de düzenleniyor.

Belawan Toba Gölü

Belawan Toba Gölü

Medan'dan Toba Gölü'ne ulaşmak dört ila beş saatlik bir yolculuk olsa da, gezginler yolculuğun güzelliğini deneyimlemenin tamamen zahmete değer olduğunu söylüyorlar - ancak eğer mümkünse bir gece veya daha uzun kalmak tavsiye edilir. 75.000 yıl önce patlayan bir yanardağ nedeniyle dünyanın en büyük volkanik gölüdür. Toba Gölü'ne ulaşmak için sizi gölün kıyısındaki büyüleyici Parapat kasabasına götürecek bir şoför kiralayın, ardından gölün ortasında oturan volkanik Samosir Adası'na 40 dakikalık bir feribotla gidin. Oraya vardığınızda, bir kaplıcaya dalabilir, adayı gezebilir veya bisiklete binebilir ya da büyüleyici manzaraların keyfini çıkarabilirsiniz.

Tjong A Fie Konağı

Zengin Çinli bir işadamı, 1900 yılında tamamlanan bu çekici ev, bölgenin geçmişine bir göz atmaya değer. Giriş fiyatına dahil olan bir rehber, iyi korunmuş konakta bir saatlik bir tura çıkacak, tarihi açıklayacak ve çanak çömlek, mobilya ve aile fotoğrafları gibi nesnelere bilgi verecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler