Benaulim ve Bharatpur, Hindistan

Benaulim

Benaulim

Colva'nın sadece 2 km (1 mil) güneyinde, Güney Goa'nın güzel, tenha plajlarından ilkidir - kuzeyin aksiyon dolu plajlarından çok uzaktır. Sadece ondan uzaklaşmak istiyorsanız Benaulim'e ve daha güneyine gidin. Tüm bu izolasyonun bir bedeli var: tatil köyleri burada daha pahalıdır.

Benaulim Plajı

Kalabalık Colva'ya olan yakınlığına rağmen, Benaulim plajı ayrı bir dünya. Hala nispeten sessiz, Goa'nın plajlarında giderek daha nadir görülen bir mal olan bu uzun kum kumu, sadece garip hatıra avcısı veya sokak köpeğine sahiptir ve plaj havlunuzu park etmek için mükemmel bir mekandır. Tabii ki, sürekli bir bira ve atıştırmalık arzının yanı sıra bir şezlongun rahatlığını tercih ediyorsanız plaj kulübeleri var ve daha kuzeydeki Morjim veya Mandrem kadar sakin, su ve yumuşak kumla, Benaulim güneşte bir gün için harika bir seçim. Kolaylıklar: yiyecek ve içecek, cankurtaranlar, su sporları. En iyisi: yalnızlık, yüzme, yürüyüş.

Bharatpur

Bharatpur

Bir zamanlar Jat krallığının başkenti olan Uttar Pradesh sınırına çok yakın olan bu kasaba, bir zamanlar Keoladeo Ulusal Parkı olarak yeniden adlandırılan kraliyet rezervi olan Bharatpur kuş tapınağına yakınlığıyla ünlüdür. Bharatpur kasabasının çevresinde ilginç çarşılar, bir kale ve birkaç havelis vardır.

Deeg, Bharatpur

Siddhartha'da (Herman Hesse'nin romanının 1972 filmi) yer alan 1730'larda inşa edilen Deeg, Jat devletinin ilk başkentiydi ve salıncaklar ve antik çeşmelerle dolu zarif sarayları ve bahçeleri ile bilinir. Hint aileleri bu piknik için büyüleyici bir yer bulmak. Çeşmelerin durumu hakkında otelinize danışın - çoğunlukla çalışmıyorlar ve göl kirli. Jal Mahal (su sarayı), yerel fuarın yapıldığı Ağustos ayında belirli günlerde müzik eşliğinde yürütülen çeşmelere sahiptir. Buradaki 18. yüzyıl redstone sarayı bir zamanlar kraliyet yazlık bir geri çekilme olarak kullanıldı ve oldukça tutuklanıyor; su ile çevrilidir.

Bharatpur Lohagarh Kalesi

Bharatpur'un Eski Kentinde, derin ve geniş bir hendekle çevrili bu katı görünümlü kale, çamurdan yapılmış olmasına rağmen mecazi olarak Demir Kale olarak da bilinir. Devasa bir metal kapısı var. Yapı kırılgan görünebilir, ancak 1805'te bir İngiliz kuşatması tarafından test edildi ve yenilmez bulundu: 65 adet topçu silahı, 1.800 Avrupalı ​​asker ve 6.000 Hint seponisi savaşı kazanmayı başardı, ancak emprenye edilemedi kale. Kalenin içinde saraylar ve yakınlarda kazılan ve 2. yüzyıldan kalma duvar resimleri ve heykel ve oyuncak parçalarını sergileyen bir müze var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler