Betty's Bay, Güney Afrika

Betty's Bay

Betty's Bay

Betty's Bay' i veya Betty'nin, mezranın bilindiği gibi, penguenleri ve botanik bahçesi için ziyaret etmeye değer. Köy, şehirdeki koşuşturmadan kaçmak isteyen emekli ve haftasonlarından oluşuyor. Manzara vahşi ve evcilleşmemiş ve yerleşim unfussy, ama yaz rüzgar uluyan veya kış yağmurları ayarlandığında içinde aşağı hunker mutlu değilseniz gitmeyin.

Bölgede iseniz, Stony Point Afrika penguenleri kolonisi kesinlikle keşfetmeye değer. Güney Afrika'daki sadece iki anakara kolonisinden biridir (diğeri, Cape Yarımadası'ndaki Boulders Plajı'nda, onları görmek çok daha kolaydır). Stony Point kolonisi, kayalık bir sahil yolu boyunca park alanından yaklaşık 600 metre uzaklıktadır. Tank standlarının somut kalıntılarını geçme yolunuzda, Betty's Bay'in büyük bir balina istasyonu olduğu günleri hatırlatıyor. Afrika pengueni tehlikede, bu yüzden koloni koruma için çitle çevrildi, ancak bu yine de leoparların koloniye girmesini engellemiyor.

Pringle Bay'den penguenlere ulaşmak için Clarence Drive'a (R44) dönün ve Betty's Bay'in kenarındaki Stony Point'e sapmaya 2 km (1¾ mil) devam edin. "Mooi hawens" işaretli bir işarete ve pengueni gösteren daha küçük bir işarete ulaşıncaya kadar Porter Drive'ı 2 km (1¾ mil) kadar takip edin.

Harold Porter Ulusal Botanik Bahçesi, Betty's Bay

Harold Porter Ulusal Botanik Bahçesi, Betty's Bay

440 dönümlük bu doğa rezervi, Cape çiçek krallığının en zengin olduğu kıyı fynbosunun kalbinde yer almaktadır. Bitkilerin bolluğu, 96 kuş türünü ve büyük chacma babun birlikleri de dahil olmak üzere çok çeşitli küçük memelileri destekler. Atlantik ve 3000 metrelik Kogelberg Sıradağının yükselen zirveleri arasında kalan daha fantastik bir ortam isteyemezdiniz. Yürüyüş parkurları rezervin içinden ve dağlara, Disa ve Leopard'ın şelalelerin sesleriyle yankılanan kloofları aracılığıyla sarar. Ana binalara döndüğünüzde hoş bir restoran hafif yemekler ve çaylar sunmaktadır. Bağış kabul edilir bahçeleri etrafında götürmek için gönüllü bir rehber için önceden rezervasyon yaptırın. Penguen kolonisinden bahçeye gitmek için Porter Drive'a dönün ve R44'e tekrar katılmak için sağa dönün. Buraya ulaşmak için 2 km (1 mil) daha sürün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler