Bo-Kaap Müzesi ve Buitenverwachting, Cape Town

Bo-Kaap Müzesi, Cape Town

Bo-Kaap Müzesi, Cape Town

18. yüzyılda inşa edilen bu müze aslında Müslüman toplumda tanınmış bir Türk bilim adamı ve önde gelen lider olan Abu Bakr Effendi'nin eviydi. Buraya, 19. yüzyılın ortalarında Müslüman hizipler arasındaki çatışmayı bastırmaya yardım etmek için getirildi ve Afrikaans'taki ilk kitaplardan birini yazdığına inanılıyor. Ev, 19. yüzyılda tipik bir Malay ailesinin yaşam tarzını yeniden yaratmak için döşenmiştir. (Sergiler etiketlenmediğinden, Malay mahallesinin rehberli turunun bir parçası olarak müzeyi ziyaret etmek daha iyi olabilir.) Bu tür mahallelerin hem kaosunu hem de cazibesini yakalamakla ünlü sanatçı Gregoire Boonzaire'nin eserlerini arayın Bo-Kaap ve 6. Bölge.

Buitenverwachting, Cape Town

Buitenverwachting, Cape Town

Bir zamanlar Hollandalı vali Simon van der Stel'in orijinal Constantia çiftliğinin bir parçası olan Buitenverwachting ("beklentinin ötesinde" anlamına gelir ve kabaca "kürk içinde yem-WAGH-ting" olarak telaffuz edilir) kesinlikle muhteşem bir ortama sahiptir. Meşe kaplı bir cadde, Hollanda'nın Cape çiftlik evinden geçerek modern mahzene gider. Dönüm asmaları daha fazla meşe ve Köstence Dağı'nın kayalık uçurumları ile çevrili yamaçları yayar. Buitenverwachting şarap gibi görünümü kadar iyidir. En büyük satıcı hafif kuru Buiten Blanc, birkaç çeşidin kolay içilebilen bir karışımıdır. En iyi kırmızı Christine, çoğunlukla cabernet sauvignon ve merlot karışımıdır. Şarap imalathanesinin isimsiz restoranı ülkenin en iyilerinden.

Buitenverwachting, yaz aylarında (Kasım-Nisan) emlak çimlerindeki meşeler altında büyük piknik yemekleri sunmaktadır. Pastoral bir ortam ve bir sabah şarap tadımı yapmak için en uygar bir yoldur. Her piknik sepeti çeşitli ekmekler, tavuk ve diğer etler, etler ve peynirlerle doludur. Bir şişe emlak şarabı eşliğinde satın alabilirsiniz (iyi kuru beyazlara sahiptirler). Piknik yetişkin başına 135 RN'dir ve rezervasyon zorunludur. Daha resmi bir kıyafet arıyorsanız ve mükemmel bir yemek için oturmak istiyorsanız, tesisin restoranı ülkenin en iyilerinden biridir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler