Hindistan Jaipur Çevresi

Savitri Tapınağı

Savitri Tapınağı

Pushkar Gölü'ne bakan bir tepede Savitri Tapınağı'nı görmek için erken bir başlangıç ​​yapın. Tepeye çıkan uzun merdivenlerin 1,5 km tırmanışı yarım saat ile bir saat arasında sürüyor ve güneşin doğuşundaki olağanüstü manzaraya değer. Yukarıya bir teleferik (teleferik) planlanmaktadır. Yenilebilir bir şey yakalama eğilimi gösteren maymunları tehdit etmeye dikkat edin; karanlıklaşıyorsa tapınağa çıkmayın — kötü aydınlatılmış ve tehlikeli olabilir.

Sisodia Rani ka Bagh

Bharatpur ve Agra'ya giden NH 11 karayolunda, Sawai Jai Singh II'nin ranisleri veya kraliçeleri için inşa edilmiş birçok saraydan biri duruyor. 1728 yılında inşa edilen saray, terkedilmişlik durumunda olsa da, tepelerin zemininde hala güzel görünüyor. Saray avcılık sahnelerini ve Krishna ve Radha'nın romantik efsanesini gösteren duvar resimleriyle döşenmiştir. Teraslı Babür bahçeleri çeşmelerle süslenmiştir ve sık sık tavus kuşu ve maymunlar tarafından sık sık ziyaret edilmektedir. Bharatpur-Agra yolunda ilerleyin.

Nahargarh Kalesi

Nahargarh Kalesi

Naharharh Kalesi'nin manzaralı tepesi, Jaipur'un ve doğal savunmalarının nefes kesen manzaralarını sunar. Birkaç kilometre uzaklıktaki Jaigarh ve Amer'den bir tur yaptıktan sonra buraya gelmenin ana nedenlerinden biri manzarayı izlemek. Başlangıçta 1734 yılında Sawai Jai Singh tarafından inşa edilmiş, 1885 yılında yayılan, bugünkü ihtişamına, bir gözetleme noktası olarak komuta eden Sawai Madho Singh tarafından genişletildi. Duvarların arkasına yerleştirilen toplar, topçuların aşağıdaki potansiyel saldırganlara karşı yerleştirildiği günleri hatırlıyor. 1857 isyanı sırasında birçok İngiliz buraya sığındı. Maharaja Ram Singh'in eşleri için dokuz ayrı daireden oluşan dokuz kraliçenin sarayı da kısa bir ziyarete değer. Yağmur suyunu Nahargarh'tan birkaç kilometre uzaklıktaki Jaigarh Kalesi'ne taşıyan devasa kanallar, yağmur suyu toplama sisteminin bir parçası olarak büyük tanklarda depolandıkları için hala yaklaşma yolundan görülebilir. Siperler üzerinde birkaç ünlü Hintçe filmi çekildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler