Johannesburg Görülmesi Gereken Yerler

Pilanesberg Av Hayvanları Koruma Alanı, Johannesburg

Pilanesberg Av Hayvanları Koruma Alanı, Johannesburg 

150.000 dönümlük Pilanesberg Av Hayvanı Koruma Alanı, soyu tükenmiş bir yanardağın kalderası üzerinde yoğunlaşmıştır. Dağların konsantrik halkaları, timsahlar ve suaygırları ile dolu bir gölü çevreler. Açık otlaklar, kayalık çatlaklar ve ormanlık boğazlar, çok sayıda ova ve ormanlık oyun, özellikle de burada bol miktarda bulunan antiloplar ve zebralar için ideal yaşam alanları sağlar. Pilanesberg (belirgin çiş-luns-berg) Big Five ile övünebilir (hemen hemen her sürücüde filler ve gergedanlar görme şansınız var) ve sıtma içermez. Çok çeşitli otlak türleri, su kuşları ve yırtıcı kuşları olan bir kuş gözlemcisinin cenneti. Sun City'nin eğlence ve tesis kompleksi yakındadır.

Ponte City, Johannesburg 

Johannesburg'un bir sembolü varsa, merkezi ticaret bölgesinin kenarına yerleştirilmiş büyük, içi boş 54 katlı bir daire olan Ponte City'dir. 1975 yılında inşa edilmiş ve üstte yanıp sönen bir cep telefonu reklamı ile 568 feet yükseklikte duran, Güney Yarımküre'nin en yüksek konut binası.

Johannesburg Regina Mundi Kilisesi

Johannesburg Regina Mundi Kilisesi

Kurtuluş mücadelesinin merkezinde yer alan bu Katolik kilisesi, en zorlu yıllar boyunca Soweto halkı için barış, akıl sağlığı ve istikrarlı bir ahlak odağı sığınağıydı. Başpiskopos Desmond Tutu, bu devasa kilisede apartheid yıllarda sık sık vaazlar verdi. İçinde siyah bir Madonna ve Çocuk resmi ve Soweto'nun tarihini ve son 40 yıldaki dönüşümünü gösteren bir fotoğraf sergisi var. Birkaç yıl önce, eski ABD Başkanı Bill Clinton ve Hillary Clinton, Katolik olmasalar bile, bir serviste cemaati kabul ederek burada heyecan yarattılar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler