Kampot, Kamboçya

Kampot, Kamboçya

Kampot

Fil dağ silsilesinin eteklerinde, denizden uzak olmayan, biraz yumuşak, nehir kenarında bir kasaba olan bu çekici, Fransız sömürge mimari kalıntıları ve tuz ve karabiber için bilinir. Kurak mevsimde, tuz tarlalarında uzun saatler çalışan Kep karayolu boyunca işçiler görülebilir; biber tarlaları ilin etrafına dağılmıştır. Kampot, sahil beldesi Kep ve Bokor Hill İstasyonu'na yapılacak gezilerin kalkış noktasıdır. Sihanoukville'den Kampot'a giden sahil yolu biraz pürüzlüdür, ancak muhteşem manzaralara sahiptir. Birkaç kalker mağara, Kampot'tan Kep'e ve Vietnam sınırına kadar olan manzarayı görmektedir. Phnom Chhnork mağarasını görmek için en az bir sabah veya öğleden sonra gezisi planlayın.

Bokor Hill İstasyonu, Kampot

20. yüzyılın başlarında, Fransızlar bu istasyonu sahilin sıcaklığından ve neminden bir geri çekilme olarak inşa ettiler. Şimdi bir harabeler topluluğudur, ancak 3000 metrelik yüksekliklerinden muhteşem deniz manzaralarını ziyaret etmeye değer. Kampot'un 35 km (22 mil) batısındadır ve yağışlı sezonda buraya seyahat etmek son derece zordur. Gün için bir motosiklet (5 $) kiralamak, yerel manzarayı yukarı ve aşağı yolda deneyimlemenin eğlenceli bir yoludur. Sitenin gelişimi ufukta.

Phnom Chhnork Mağaraları

Phnom Chhnork Mağaraları

Kireçtaşı mağaraları, dikit ve sarkıtların yavaş yavaş büyüdüğü Angkor öncesi bir harabe barındırmaktadır. Phnom Sia'nın daha az çekici olan mağarası (el feneri gereklidir) bir mağaranın derinliklerinde keşfetmenin eğlencesi için daha fazladır. Beyaz fil mağarası veya Sasear Mağarası, ibadetçilerin fil şeklinde bir kireçtaşı oluşumuna dua ettiği bir türbeye sahiptir. Şehirden Tuk-tuks gidiş-dönüş için 10 $ maliyet.

Phnom Voul Doğal Biber Plantasyonu

Kampot'un dünyaca ünlü aromatik biber kasabası ve çevresindeki tüm alanlarda satılmaktadır, ancak nerede büyüdüğünü ziyaret etmek, bitkiden hemen örneklemek ve üreticilerine% 100 sertifikalı organik ürün için şahsen ödeme yapmak gibi bir şey yoktur. Bu, yarım veya bir kilogram torbalarda beyaz, kırmızı veya karabiber satın alabileceğiniz en saygın üreticilerden biridir. Ucuz değil, ama en kaliteli. Çoğu biber tarlası tozlu, kayalık yollar boyunca kırsal kesimde olduğu için, bir taksi yolculuğu düzenlemek en iyisidir - bu tür arazilerdeki tuk-tuklar yorucu olabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler