Koryu-ji, Kyoto

Koryu-ji, Kyoto

Koryu-ji

Kyoto'nun en eski tapınaklarından biri olan Koryu-ji, AD 622'de Prens Shotoku'nun (AD 572-621) anısına Kawakatsu Hata tarafından kuruldu. Shotoku bir dönem boyunca Kyoto'nun kurulmasından önce hüküm sürdü. Başkent Nara'dan taşındığında, Hata klanı bu bölgede yaşıyordu ve mevcut imparatoru topraklarında yeni bir sermaye inşa etmeye davet etti. Prens Shotoku, AD 552'de Japonya'ya tanıtıldıktan ve hükümetini dikte üzerine oturttuktan sonra Budizm'in ilk güçlü savunucusuydu.

Ana tapınağın Hatto (Konferans Salonu) 'nda her biri bir Ulusal Hazine olmak üzere üç heykel bulunur. Ortadaki heykel, oturan bir Buda, Bin silahlı Kannon ve Fukukenjaku-Kannon figürleriyle çevrilidir. Taishi-do'da (Prens Salonu) kendisi tarafından oyulduğu düşünülen ahşap bir Prens Shotoku heykeli. Buradaki başka bir Shotoku heykelinin, oyulduğu 16 yaşında onu tasvir ettiğine inanılıyor.

Koryu-ji, Kyoto

Koryu-ji Hakkında Bilgiler

Reiho-den'deki (Hazine Evi) Budist imgelerin en ünlüsü, Budist inancına göre aydınlanmayı başaramayanları kurtarmak için uzak gelecekte Dünya'da görünmeye mahkum olan Miroku Bosatsu heykelidir. Japonya'nın ilk kayıtlı Ulusal Hazinesi olan bu zarif ahşap heykelin 6. veya 7. yüzyıldan kalma olduğu düşünülmektedir. Bu Kyoto'daki en büyüleyici, eterik Budist görüntü olabilir. Huzurun özü, görüntünün yumuşak yüzü, dünyada 6. yüzyıl ahşap oymacılığının en güzel örneklerinden biridir. Diğer görüntüler Japonya'nın meşhur olduğu oyma tekniklerinin ilerlemesini temsil eder.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler