Osaka Gezi Rehberi

Dotombori-dori, Osaka

Dotombori-dori, Osaka

Osaka'da sadece bir geceniz varsa, gidilecek yer Dotombori-dori'dir. Bir zamanlar Osaka'nın eski tiyatro bölgesi olan Dotombori-dori, şimdi restoranların, dükkanların ve sayısız turnenin dolu neon ışıklı bir yaya caddesi. Ne yazık ki, ana caddedeki restoranların çoğu, denizaşırı turistlere hizmet veren eczanelerle değiştiriliyor, ancak bölgedeki yan sokaklar bir mutfak hazinesi. Sokak müzisyenlerinin kalabalıkları ve turistlerin nehir kenarında toplanmasını izlemek için Ebisu-bashi'de mola verin. Kalabalıklardan kaçınmak için nehir kıyısındaki yürüyüş yollarında yürüyün ya da Hozenji Tapınağı'ndaki yosun kaplı heykellerin üzerine su sıçramak için Dotombori-dori'nin iki blok güneyindeki Hozenji Yokocho Alley'e doğru kayın ya da bu sessizde gizlenmiş mükemmel restoranlardan birinde yemek yiyin sokak.

Osaka Museum of Oriental Ceramics

Osaka Museum of Oriental Ceramics

Osaka'nın en eski parkı olan Naka-no-shima Koen'de bulunan Doğu Seramik Müzesi 900'den fazla Çin, Kore ve Japon seramikleri barındırıyor. Belirli bir zamanda sadece bir kısım sergilenmesine rağmen, koleksiyon dünyanın en iyilerinden biridir ve Ulusal Hazineler veya Önemli Kültür Varlıkları olarak belirlenen 15 eser içerir. Sanat ve seramikle ilgilenenler bunu mutlaka görülmesi gereken listelerin en üstüne koymalıdır. Buraya ulaşmak için Sakai-suji metro hattını Kita-hama ya da Midō-suji metro hattını Yodoya-bashi'ye götürün ve Tosabori-gawa'nın kuzeyinden yürüyün.

Osaka Tarih Müzesi

Bilgilendirici, eğlenceli olduğu için Osaka Tarih Müzesi sizi feodal öncesi dönemlerden 20. yüzyılın başlarına kadar şehrin tarihine çeker. Yaşam boyu ekranlar ve uygulamalı etkinliklerle dolu olan müze, hem çocuklar hem de yetişkinler için cazibe merkezleri sunmak için mükemmel bir iş çıkarıyor. Sergiler arasında iki yol vardır: Vurgulama Kursu (Osaka'nın geçmişini bir saatten daha kısa bir sürede elde etmek için) ve Tam Kurs (daha dolu bir deneyim için). Müze, Osaka Kalesi'ne giden yolda mükemmel bir duraktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler