Port Blair, Hindistan

Port Blair

Port Blair

Andaman Adaları'ndaki en büyük kasaba, canlı ve etnik açıdan canlı Port Blair'in zengin bir geçmişi var - Marco Polo 13. yüzyılda buradaydı ve 18. yüzyılda bir İngiliz deniz istasyonu, sonra Hint özgürlük savaşçıları için bir ceza kolonisi oldu. Bugün güzel müzeler ve el değmemiş plajlar kısa bir tekne yolculuğu mesafesindedir.

Antropoloji Müzesi, Port Blair

Andaman'ın tarihi ve adanın yerel kabile topluluklarının yaşamları hakkında daha fazla bilgi edinmek için iyi bir yerdir. Müzenin kendisi biraz eski moda olsa da, katı sergiler arasında av silahları, aletler, aşiret süs eşyaları ve ev eşyaları yer alıyor. Burada yaklaşık bir saat geçirmeyi planlayın.

Jolly Buoy Adası

Jolly Buoy Adası

Mahatma Gandhi Deniz Milli Parkı'nın bir parçası olan Jolly Buoy'un berrak suları, cam tabanlı bir tekne ile balıklara ve mercanlara şnorkelle yüzmek veya bakmak için harika; sadece tembellik yapmak için hoş bir plaj var. Ada, ekim-mart ayları arasında turistlerin erişimine açıktır; yılın geri kalanında aynı parkta bulunan Red Skin Adası açıktır. Jolly Şamandıra ulaşmak için, 30 dakika boyunca Wandoor için bir taksi ve sonra adaya yarım saatlik bir tekne yolculuğu. Her gün Jolly Şamandıra için sadece sınırlı sayıda izin mevcuttur, bu nedenle ziyaret etmeyi planlamanızdan bir gün önce Port Blair turizm ofisine danışın. Adada tesis olmadığı için kendi atıştırmalıklarınızı ve suyunuzu getirin ve çevresel nedenlerden dolayı her türlü plastik taşımak yasaktır.

Ross Adası

Port Blair'in yaklaşık 1,5 kilometre doğusunda Andaman ve Nikobar Adaları için İngilizler tarafından kurulan ve 1941'de bir depremle karşılaşana kadar yönetim merkezi Ross Island yer almaktadır. Bugün Aberdeen İskelesi'nden yarım saatlik bir feribotla gezebilirsiniz. kilise ve baş komiserin evinin bahçeleri ve balo salonları da dahil olmak üzere bazı binaların kalıntıları. Ayrıca şimdi sadece geyik ve tavus kuşlarının yaşadığı adanın çoğunu kaplayan kalın ormanda dolaşabilirsiniz. Birkaç saat gezerek geçirmeyi planlayın. İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon işgalinden kalan sığınaklar da bulacaksınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler