Salalah Rehberi

Ain Hamran, Salalah

Ain Hamran, Salalah

Bin Ali Camii'nin yanında mucizevi mucizevi Ain Hamran var. Efsaneye göre bu, bazılarının Meryem Ana'nın bir amcası olduğunu iddia eden bir büyücünün mezarıdır (diğerleri onun babası olduğunu söyler). Yerliler ayrıca, mezarın yıllar boyunca uzadığını düşünüyor.

Salalah Bin Ali Camii

800 yıllık bu cami şehrin kalbinde yer almaktadır. Müslüman olmayanların, uzun etekler, kollar ve kadınlar için baş örtüleri ve pantolonlar ve erkekler için uzun kollular da dahil olmak üzere uygun kıyafetler giymeleri durumunda Cuma gününden sonra herhangi bir gün ziyaret etmelerine izin verilir.

Salalah İmparatorluk Sarayı

Muhteşem saray, heybetli binalarının, çeşmelerinin ve bahçelerinin mahremiyetini koruyan büyük çivili tik kapılarına sahiptir. Herkese açık girişe izin verilmiyor, ancak dışarıdan olsa bile görülmesi gereken bir manzara.

Salalah Mughsayl Plajı

Salalah Mughsayl Plajı

Şehir merkezinin batısında yaklaşık bir saatlik sürüş mesafesinde yer alan bu uzun beyaz kumlu plaj, güzel bir konumdadır. Plajın uzun bir ana yoluna kadar uzanmasına rağmen, nadiren çok insan vardır ve ruh görmeden uzun bir mesafe yürüyebilirsiniz. Dalgalar mevsime bağlı olarak genellikle oldukça güçlüdür ve yüzme tavsiye edilmez. Yakınlarda bulunan eski moda balıkçı köyü, sanki zamanda geri adım atmış gibi hissettiriyor. Deniz suyu, sahneyi süsleyen hava deliklerinden güçlü gayzerlerde fışkırıyor. Kolaylıklar: yok. En iyisi: yalnızlık; yürüme.

Job's Tomb, Salalah 

Arapça Peygamber Mesleği veya Ayoub Nabi, Salalah yakınında dinlenmek için atılmıştır. Mezarı, pitoresk bir yamaçta şehirden 32 km (20 mil) uzaklıktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Busan Görülecek Yerler