Tunus Rehberi

Tunus

Tunus

Tunus'un Akdeniz'deki konumu, kültürel bir eritme potası ve ülkeye açılan bir kapı olarak statüsünün kazanılmasına yardımcı oldu. Ziyaretçilerin, bulaşıcı enerjisinin ve insanların ve trafiğin kaotik dalgalanmasının yanı sıra, ilk fark ettikleri şey Tunus'un kozmopolit ve bazen de büyüleyici ve Doğu ile Batı'nın karışımı. Şehir tarihi ilgi ile zengindir ve bir zamanlar modern olmayan cephesini geçtikten sonra çok sayıda yerel karakter ve tarihi cazibe merkezi bulacaksınız. Satıcıların kilimden terliklere kadar her şeyi öldürdüğü medina labirent sokaklarının kargaşasında ve karmaşasında kaybolun, ardından çok sayıda küçük kafe kafede tatlı nane çayı ve hamur işlerinin tadını çıkarın. Şehrin hemen dışında, Kartaca'nın muhteşem kalıntıları, eski Kartaca uygarlığının en önemli ve en kapsamlı kalıntılarıdır.

Tunus Jeep Safarileri

Küçük Berber köylerine yapılan bu kros gezileri, Tunus çevresindeki evcilleşmemiş kırsal alanın tadını çıkarmanıza ve Fenikelilerin gelmesinden önce Kuzey Afrika'ya yerleşen göçebe, yerli bir insan olan kırsal Berber halklarının eşsiz yaşam tarzını keşfetmenize izin veriyor.

Bardo Müzesi, Tunus

Bardo Müzesi, Tunus

15. yüzyılda inşa edilmiş eski bir saray kompleksi olan Bardo Müzesi, şimdi ülkenin en eski eserler müzesi. Tunus tarihi boyunca, tarih öncesi dönemden İslam'a kadar her ana dönemden mükemmel koleksiyonlarla arkeolojik bir yolculuk sunuyor, ancak olağanüstü Fenike ve Roma dönemi eserleri koleksiyonuyla ünlüdür. Kartaca ve diğer Fenike yerleşimlerinden gelen en iyi arkeolojik kalıntılar burada, ince anıtsal heykel ve olağanüstü mezar çelikleri ve maskeleri ile sergileniyor. Ancak Roma mozaiklerinin muhteşem bir koleksiyonu müzenin gururu. Ülke çapındaki sitelerden kazılmış, inanılmaz bir ayrıntı düzeyi gösteriyorlar. Sousse Room, var olan en büyük antik mozaiklerden biri olan "Neptün Zaferi" ne sahiptir ve El Jem odasında akan bir "Dokuz Muses" vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler