Nara Tapınakları

Shin-Yakushi-ji Tapınağı

Shin-Yakushi-ji Tapınağı

Bu tapınak 747 yılında İmparatoriçe Komyo (701-760) tarafından hasta kocası İmparator Shomu'nun iyileşmesi için minnettarlıkla kurulmuştur. Sadece Nara döneminden pek çok güzel cismi barındıran Ana Salon kalır. Salonun merkezinde Ruh Hekimi olan Yakushi Nyorai'nin ahşap bir heykeli vardır. Bu heykeli çevreleyen Yakushi'yi koruyan Oniki İlahi General'in 12 kil görüntüsü var. Bu figürlerin 11'i orijinaldir. Generaller tehdit teşkil eden pozlar, mızraklar, kılıçlar ve diğer silahlar taşıyorlar ve korkunç ifadeler giyiyorlar.

Toshodai-ji Tapınağı

MS 751'de inşa edilen Toshodai Tapınağı'nın ana girişine Tarih Yolu denir, çünkü Nara'nın imparatorluk günlerinde hanedanlar ve rahipler bu rotayı izlerler; Bugün kil duvarlı evler, sakin bahçeler ve ara sıra el sanatları satan dükkanlarla kaplıdır.

Tapınağın girişindeki entasis sütunları Nandai-mon'i (Büyük Güney Kapısı) desteklemektedir. Nandai-mon'in ötesinde, klasik Nara mimarisinin mükemmel bir örneği olan Kon-do (Ana Salon) var. Koridorun içinde, Todai-ji'de bulunan Buda'nın aynı enkarnasyonu olan Vairocana Buddha'nın lake bir heykeli vardır. Onu çevreleyen hale orijinal olarak 1000 Buda ile kaplıydı; Kon-do'nun arkasında, daha önce Nara İmparatorluk Mahkemesi'nin bir toplantı salonu olan Daiko-do (Konferans Salonu) oturuyor, Nara saray mimarisinin tek örneği.

Yakushi-ji Tapınağı

Yakushi-ji Tapınağı

Yakushi Tapınağı üzerinde yükselen iki pagoda, geçmiş ve şimdiki Japonya'nın bir benzetmesidir. Yakushi-ji'nin Doğu Pagodası 1285'ten kalmadır ve öyle ilginç bir asimetrik şekle sahiptir ki, Japon sanatında erken bir Batı uzmanı olan Boston Güzel Sanatlar Müzesi küratörü Ernest Fenollosa'ya (1853-1908) " dondurulmuş müzik. " Beyaz uçlu sade, koyu kahverengi kirişleri, 1981 yılında inşa edilmiş, daha parlak, vermilyon boyalı 20. yüzyıl komşusu West Tower ile kesin bir tezat oluşturuyor. Çoğu için yeni, "kusurlu, süreksiz ve eksik" ilkelerine aykırı. eski wabi-sabi estetiği; ama biz kontrastın Yakushi-ji'yi 21. yüzyıla sürüklediğini düşünüyoruz. Resmi olarak Nara'nın Yedi Büyük Tapınaklarından biri olarak adlandırılan Yakushi-ji, 680 yılında kuruldu ve 718'de şu anki konumuna taşındı. Doğu Pagodası 2020 yılına kadar yapım aşamasındadır, ancak tapınağın geri kalanı ziyaretçilere açıktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler