Toyama ve Kamikochi, Japonya

Toyama

Toyama

Meşgul, endüstriyel Toyama, orijinal 1532 kalesinin yeniden yapılandırılmış bir versiyonuyla yeşilliklerin yayılması olan Toyama-joshi Koen (Toyama Kale Parkı) tarafından güzelleştirilmiştir. Toyama Koyu, parlayan hotaru ika'nın veya “ateş böceği kalamarının” yaşam alanıdır. Yumurtlama alanları Uozu'dan kıyı boyunca Toyama Şehri Jouganji Nehri'nin sağ kıyısına 15 km (9 mil) ve kıyıdan yaklaşık 1½ km (¾ mil) uzanır. Mart'tan Haziran'a kadar, yumurtlama mevsimi, dişiler deniz yatağına yakın toplanır ve gün batımından gece yarısına kadar yüzeye gelirler. Sabahın erken saatlerinden şafağa kadar, deniz büyüleyenlerin fotoğraf çekimlerinden, avlarını çeken mavi-beyaz ışık üreten organlardan büyür. Bu fenomene Özel Doğal Anıt adı verilmiştir. Gezi tekneleri yakın plan manzaralıdır.

Toyama Kurobe Boğazı Demiryolu

Japonya'nın en derin vadisi boyunca uzanan açık hava Kurobe Gorge Demiryolu sizi fışkıran yaylar ve şelaleleri geçerek 90 dakikalık bir yolculuğa çıkarıyor. Hatta vahşi maymunlar veya bir serow, bir tür dağ keçisi bile görebilirsiniz. En iyi manzaralardan biri 128 metre yüksekliğindeki Atobiki-kyo köprüsünden. Soğuk ve nemli bir sürüş olduğu için yaz aylarında bile bir rüzgarlık getirin. Kuronagi Onsen, Kanetsuri Onsen ve Meiken Onsen, tramvay güzergahındaki kaplıcalardan üçüdür. Bunlardan herhangi birinde inebilir ve bir emmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Kamikochi

Kamikochi

Matsumoto'dan Takayama'ya eşsiz manzara, dağların üzerinden ve Kamikochi üzerinden Chubu-Sangaku Ulusal Parkı'ndan (Chubu-Sangaku Kokuritsu Koen) geçer. Köye giriş, sadece Nisan ayının son haftasından veya Mayıs ayının ilk haftasından sonra, pullukların neredeyse 30 feet kış karını çıkardığı zaman mümkündür. Geceyi, huş, karaçam ve baldıranın bakir ormanlarıyla çevrili Kamikochi'de geçirirseniz, karla kaplı tepelerin muhteşem manzarası için Taisho-ike'da (Taisho Göleti) bir kayık kiralamayı düşünün.

Bazı ciddi yürüyüşler yapmayı planlamıyorsanız, Kamikochi en iyi Takayama veya Matsumoto'dan bir günlük gezi olarak yapılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler