Busan Görülecek Yerler

Busan Gwangalli Plajı

Busan Gwangalli Plajı

Komşu Haeundae Plajı'ndan daha az turist ve daha fazla yerli çekiyor olsa da, buradaki kumlar eşit derecede güzel ve manzaralar çok daha iyi, özellikle de ipin bulunduğu koyda uzanan Gwangan Köprüsü ile. Bölgede su manzaralı kafe ve barlar vardır, bu nedenle gün batımı veya gece geç saatlerde yürüyüş yapmak için mükemmel bir yerdir.

Haeundae Plajı

Yaz aylarında, Haeundae plajının beyaz kumları, gözün görebildiği kadarıyla şemsiye ile doludur (Kore'nin hiçbir şey için en popüler plajı olarak bilinmemektedir). Bunu göz önünde bulundurarak, kıyı boyunca bir yürüyüş, kalabalıklar gittikten sonra kışın muhtemelen daha keyifli. Sezon ne olursa olsun, bu muhteşem şehir içi plajı ve çevredeki semt kendilerine gidilecek yerlerdir. Keşfettikten sonra ücretsiz bir ayak spası için turistik bilgi merkezine girdiğinizden emin olun.

Busan Taejongdae Parkı

Busan koşuşturma kaçmak ve bu güzel parkta sahil hattı 200 çam ağaçları ve kamelyalar dolaşın. Çoğu ziyaretçi, pürüzlü uçurumların ve 19. yüzyıldan kalma deniz fenerinin hemen ötesindeki uzak Oryuk-do Adası'nın muhteşem manzarasına geliyor. Bir ter kırmadan park hakkında bir fikir edinmek için, parkı çevreleyen tramvaya binin veya yakındaki sahili katlayan kiralık teknelerden birini alın. Çam ormanları boyunca ve engebeli kıyı şeridi boyunca çeşitli yürüyüş parkurları da vardır.

Yongdusan Parkı ve Busan Kulesi

Yongdusan Parkı ve Busan Kulesi

Yoğun Gwangbokno alışveriş caddesinden ve Yongdusan Park ve Busan Tower'a bir dizi yürüyen merdivenle inin. Bir turist tuzağı olmasına rağmen, şehrin bazı etkileyici manzaraları var. Büyüleyici bir yerel geleneğin belirtileri burada görülebilir: Kilitler, bağlılığın sembolü olarak genç aşıklar tarafından kulenin yanındaki çitlere bağlanır. Anahtarlar daha sonra yakındaki Lotte Department Store'daki görüntüleme platformunun üstünde bir kutuya yerleştirilir.

BM Anıt Mezarlığı

Bu ziyaret, Kore'nin yakın geçmişini ve Kore yarımadasında devam eden siyasi meseleleri hatırlatıyor. Kore savaşı sırasında yaklaşık 41.000 BM askeri hayatını kaybetti; ve on bir milletten yaklaşık 2.300 kişiye burada müdahale ediliyor. ABD'den ve ülkesine geri gönderilen yedi ülkeden hepsi düşerken, katılan yirmi bir ülkenin bayrakları bugün mezarlığın üzerinde uçuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi