Kota Kinabalu, Malezya

Kota Kinabalu

Kota Kinabalu

Borneo’nun en kuzey eyaleti Sabah'ın başkenti Kota Kinabalu, tropikal bir yağmur ormanı ile Güney Çin Denizi arasında sıkışmış durumda. Birçok kaşif, onu çevreleyen ormanı ve deniz yaşamını görmek için bir başlangıç ​​noktası olarak kullanıyor. Mt. Kinabalu her gün dağcılara meydan okuyor ve en iyi dalış noktaları su altı maceraperestlerinde yarışıyor. Şehir, kıyı boyunca ıslah edilmiş arazi üzerine inşa edilmiş yoğun bir beton bina ızgarasından oluşmaktadır. Çeşitli deniz ürünleri restoranları ve otellerin farklı bir karışımı, çoğunlukla bölgeyi keşfetmek için geçen gezginlere hitap ediyor.

Kinabalu Dağı

Kinabalu Dağı

Sabah'ın en büyük turistik cazibe merkezi KK'ya arabayla iki saatten daha kısa bir mesafededir. Kinabalu Dağı, Malezya'nın ilk Dünya Mirası sitesidir ve - 4,095 metre (13,435 fit) - Güneydoğu Asya'daki en yüksek zirve noktasıdır. Botanikçiler, kuş gözlemcileri ve doğa severler için mutlaka ziyaret edilmelidir. Tüm dağcıların meydan okumaya başlamadan önce uç şeklinde olması gerekirken, fethetmek için dünyadaki yüksekliğinin daha kolay dağlarından biri olarak kabul edilir. 800 orkide türü ve 600 eğrelti otu türünün yanı sıra dünyanın en büyük çiçeği olan Rafflesia'ya bir göz atın. Tırmanışa katılmayanlar Kinabalu Ulusal Parkı çevresinde gezinebilirler. Yaban hayatı en tepede bulacağınız kadar çeşitli olmasa da, keşfedilecek 4.000'den fazla flora ve fauna türü var. Çevredeki kaplıcalar ve ağaç tepelerinde yürüyüşler de yaşanmaya değer.

Filipin Pazarı

Tam Le Meridien oteli tarafından, resmi olarak Kota Kinabalu El Sanatları Merkezi olarak bilinen KK'nin Filipin Pazarı, bölgenin dört bir yanından çeşitli el sanatları ve hediyelik eşyalar satan bir tezgah labirentidir. Geleneksel dokuma sepetler, kuru gıda ürünleri ve kültür incileri arayın. Burnunuzu takip edin ve küçük gaz sobaları ve şahane atıştırmalıklar hazırlayan çok sayıda diğer satıcı üzerinde yavaşça balık ve karides ızgarasına yönlendirileceksiniz. Akşam ziyaret etmek için en iyi zamandır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler