2020 İzmir Rehberi

İzmir Tarihi

İzmir İlk bakışta, Türkiye'nin üçüncü büyük şehri (eski adıyla Smyrna) modern ve sert görünebilir. Hatta İzmir Körfezi ve dağlar arasındaki güzel ortam bile sanayi bölgelerinin ve yayılan beton banliyölerin keskinliğini yumuşatmıyor. Güney Ege'nin diğer bölgelerine giderken veya Efes'i ve çevresini ziyaret etmek için bir üs olarak burada birkaç gün geçirin ve 7.000 yıllık geçmişe sahip son derece keyifli, ilerici bir şehri keşfetmenin keyfini çıkarın.

2020 İzmir Gezisi Efes


Bir zamanlar savaşlar ve depremler tarafından sık sık yıkılan hayati bir ticaret limanı olan kent, MÖ 850 dolaylarında yaşayan efsanevi Yunan şair Homer'in da doğduğu yer olarak bilinir. Büyük İskender Persleri devirdi ve kenti bugün MÖ 333'te Kadifekale olarak adlandırılan alanın eteklerinde yeniden inşa etti. İzmir, Bizans İmparatorluğu sırasında önemli bir dini merkezdi ve Haçlı Seferleri sırasında Müslüman ve Hıristiyan güçler arasında gidip gelen bir savaş alanıydı. I. Dünya Savaşı'ndan sonra, 1922 yılında Atatürk tarafından geri kazanılana kadar Yunan ordusu tarafından işgal edildi. Kısa bir süre sonra çıkan yangın şehrin dörtte üçünü tahrip etti ve hızla modern bir kentsel plan altında yeniden inşa edildi. İzmir şehir merkezinin çoğu 1920'lerden kalma olup, palmiye ağaçları, ofis binaları ve parlak beyaz veya yumuşak pastellerle boyanmış apartmanlarla kaplı geniş bulvarlarla dolu modern bir şehirdir.

İzmir Gezisi

Bir ziyaretçi olarak İzmir de ilk yapmamız gereken sahil kenarında bir tur atmaktır. Kordon olarak bilinen şehrin çekim noktası yaklaşık 3 km boyunca Smyrna Körfezi, kafeler ve restoranlar ile doludur. İç kısımda kısa bir yürüyüş, ferahlatıcı bir kültür zenginliği ile Kemeraltı açık pazarı ve ilginç müzeler koleksiyonunu içerirken, antik Kadifekale kalesi aynı adı taşıyan bir tepeyi taçlandırmaktadır. 
Yalı Konak ilçesi, kıyı şeridinde sürekli olarak eski Alsancak ve Pasaport mahallelerinin dar şeritlerine doğru ilerleyen mağazalar, restoranlar ve kulüplerle İzmir yaşamının kalbinde yer almaktadır.

İzmir Alsancak


 Pasaport iskelesi boyunca yürüyüşe çıkın, orijinal olarak Gustave Eiffel tarafından inşa edilen restore edilmiş bir gümrük evini görün ve 20. yüzyılın başlarında bağlanan Asansör ile muhteşem bir İzmir manzarasının keyfini çıkarın. Karşıyaka ve Bostanlı büyük ölçüde yerleşim bölgelerinde oluşur. Liman boyunca keyifli bir feribot yolculuğu yapın. Alsancak ve Karşıyaka arasında bulunan Bayraklı iş bölgesinde gelişen bir galeri sahnesi ve birçok İzmir üniversitesinin yer aldığı Bornova'da genç bir kalabalığa hitap eden canlı barlar var.
Her yıl yaz başında düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali, hem Türk hem de uluslararası müzisyenleri klasik, geleneksel ve çağdaş müzik, bale, tiyatro ve opera eserlerine götürüyor.

İzmir - Kemeraltı

Konak Meydanı, mağazalar ve kapalı tezgahlarla dolu küçük sokakların bir labirentine dökülen bu enerjik pazarın başlangıcını işaret ediyor. Geniş, güzel Anafartalar Caddesi, çarşı dışından geçiyor ve Fevzipaşa Bulvarı'nda çok sayıda kafe ve restoran var. Diğer şeylerin yanı sıra müzik aletleri, deri, kostüm takıları ve aksesuarlarına adanmış küçük dükkanları bulacağınız bu bölgeyi keşfetmek için daha küçük yan sokaklara girin ve daha fazla eğlenceli yerleri keşfedin. 
Restore edilmiş bir Osmanlı kervansarayından başlayan Kızlarağası Hanı, 1745 civarında tamamlandı. İzmir'in İstanbul'un Kapalıçarşı'sına verdiği cevap, peynirli hediyelik eşya satan birçok tonozlu dükkânın yanı sıra hacılar için mücevher, minyatür ve seccade gibi kaliteli Türk malları tedarikçileri barındırıyor. Bazı zanaatkârların hala atölyelerinin bulunduğu daha sessiz üst kat, bir fincan çay ya da antika satıcılarının eski kitap ve kayıtlarına bakmak için huzurlu bir mekandır. 

izmir kemeraltı


16. yüzyılın sonlarında inşa edilen Hisar Camii (İzmir'in en büyük ve en eskilerinden) göz atmaya değer ve büyük ağaçların gölgelediği kebap dükkanları ile çevrilidir. Kemeraltı'na doğru ilerleyin ve İstanbul'un Mısır Çarşısı'nın daha küçük, açık bir versiyonu olan Kestane Pazarı'na (baharatlar, meyveler, çay, kahve, kumaş ve şekerciler) ulaşabilirsiniz. Bu sokak labirenti arasında ayrıca çok sayıda eski sinagogun ufalanan kalıntılarını bulacaksınız. Çarşı her daim kalabalıktır. 
Sizde birçok doğal ve tarihi zenginliği barındıran İzmir’i mutlaka tatil planlarınıza ekleyin. İzmir’de birçok keşfedilecek yer sizi bekliyor. Özellikle Çeşme bölgesi İzmir'in en gözde tatil yerlerinden birisidir. Çeşme yat kiralama hizmeti almak için Sava Yatçılık ile irtibata geçebilir, mavilere yelken açabilirsiniz.

Sava yat kiralama

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler