Hanoi Görülecek Yerler

Vietnam Etnoloji Müzesi, Hanoi

Vietnam Etnoloji Müzesi, Hanoi 

Vietnam'daki 54 etnik grubun kültürel mirasını sergileyen bu müzede, giyim, takı, aletler, silahlar, enstrümanlar ve dini inançlar ile düğün ve cenaze törenleriyle ilgili öğeler de dahil olmak üzere geniş bir fotoğraf ve eser koleksiyonu içeren kapalı bir sergi var. Ana binanın arkasında, 18 basamaklı yaşam boyu mezarlar, tekneler ve geleneksel Vietnam evlerinin yanı sıra kesilmiş basamaklı bir günlük merdiveni ile ulaşılabilen etkileyici Nha Rong Bana Komünal Evi de dahil olmak üzere sarma yollarına sahip bir açık sergi alanı bulunmaktadır. Günde dört kez ücretsiz su-kukla gösterisi sunulmaktadır.

Co Loa Kalesi

Co Loa Kalesi

Vietnam tarihinde (3. yüzyıla dayanan) ilk müstahkem kale ve ülkenin bir zamanlar başkenti olan Co Loa, ülkenin tarihiyle ilgilenenleri ziyaret etmeye değer. Orijinal toprak surlarının sadece üçü günümüzde mevcuttur. Eski imparatorluk sarayının yerini keşfedebilir ve yakınlarda eski bir banyan ağacının altında Ba Chua tapınağı vardır. Ayın yeni yılı Tet'in altıncı gününde büyük ve renkli bir festival, şimdi Co Loa'nın koruyucu ruhu olarak kabul edilen Kral An Vuong Duong'u kutluyor. Bu, bazen normal sakin tapınakları kahkahalarla yankılanan ve yüzlerce çocuğun sohbet ettiği oyun alanlarına dönüştürebilen okul grupları için popüler bir destinasyondur. Ziyaret ettiğiniz her binadaki nazik rahipler ve bakıcılar sürekli olarak sizden ekstra para talep ederse şaşırmayın.

Hanoi Kültür Dostluk Sarayı

Etkisini asla küçümsemeyen Sovyetler Birliği, daha önce Vietnam Xo Kültür Sarayı olarak bilinen bu "işçi kültürü sarayının" tasarımına ve inşasına yardım etti. 1 Eylül 1985'te açılan sert 120 odalı beyaz dev, Yet Kieu Caddesi'nden Tran Binh Trong Yolu'na kadar uzanıyor. Saray aslında üç yapıdan oluşuyor: gösteri binası 1.200 kişilik bir konser salonuna ev sahipliği yapıyor ve çalışma ve teknoloji binalarında kütüphane, konferans salonu ve gözlemevi bulunuyor. Burada bulunan çeşitli kulüplerde Hanoians, eski mahallede biyokimya ve satrançtan billboard kullanımına kadar her şey hakkında fikir paylaşmak için bir araya geliyor. Vietnam Sendika merkezi caddenin hemen karşısında, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı'nın yanındadır. Burada 1 Mayıs Meydanı olarak bilinen geniş açık alan, Komünist Partinin geçmiş ve şimdiki ihtişamlarını anmak için elverişlidir ve her zaman yanıp sönen sarı yıldızlar, kırmızı çekiçler ve oraklardan oluşan propaganda posterleri ve sarkan sokak ışıkları dalgalarını göreceksiniz. Meydanın kuzeydoğu köşesinde güzel Çin tarzı bir toplantı salonu bulunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler