Bai Tu Long Körfezi Adaları

Co To Adası

Co To Adası

Co To, Bai Tu Long takımadalarında anakaradan en uzak yerleşim yeri olmasına rağmen, bölgenin yükselen yıldızı haline geliyor. Oteller ve restoranlar dahil olmak üzere iyi tesisler, kumlu plajlar ve bazı etkileyici zirveler gibi doğal cazibe merkezlerini tamamlar.

Ngoc Vung Adası

Halong ve Bai Tu Long koylarının sınırlarını çevreleyen Ngoc Vung, dramatik kireçtaşı kayalıklarına sahiptir. Ayrıca güney kıyısında bazı temel plaj kulübeleri ile çok çekici bir kumsal var.

Quan Lan Adası

Quan Lan Adası

Kuzey Vietnam'ın göreceli olarak iyi plajlardan yoksun olmasından hayal kırıklığına uğrayan Sunseekers, Quan Lan'ın kuzeydoğu kıyısındaki Minh Chau sahilindeki güzel kum şeridinde yardım bulacaklar. Kış aylarında su çoğu zaman fazla soğuk olurken, yaz aylarında Vietnamlı turistlerin kitlesel akınına uğruyor. Adadaki diğer ilgi çekici yerler arasında Quan Lan Kasabasındaki 200 yıllık bir pagoda sayılabilir. Plajda dolaşmanın ötesinde, buradaki ana aktiviteler arasında orman yürüyüşleri ve adanın sessiz yan yolları boyunca yavaşça bisiklet sürmek sayılabilir.

Tra Ban Adası

Bai Tu Long Körfezi'ndeki en büyük ada, aynı zamanda en vahşi ve en gelişmemiş adalarından biridir. Kalın orman adanın güney kısmını kaplarken, açık deniz karstları tüm bölgedeki en etkileyici karstlar arasındadır. Adada birkaç basit plaj kulübesinin ötesinde konaklama yolu çok azdır, bu nedenle bir gecelik konaklama yerine bir günlük gezi planlayın.

Van Don Adası

Van Don Adası

Bai Tu Long takımadalarındaki en büyük ada, aynı zamanda en kalabalık ve gelişmiş adadır. Anakaraya bir dizi köprü ile bağlanan ada, esas olarak bölgedeki daha küçük, daha pastoral yerler için bir atlama noktası olarak hizmet ediyor. Ana şehir olan Cai Rong, bazı kabul edilebilir konaklama seçenekleriyle hareketli bir limandır. Van Don'da görülecek pek bir şey yok, ancak adanın güney tarafındaki Bai Dai'den (uzun kumsal) açık deniz karstik oluşumlarının görünümü çarpıcı. Vietnam hükümetinin, boru hattında uluslararası bir havaalanı bulunan özel bir Ekonomik Bölge ile Van Don için büyük planları var.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler