Can Tho Gezi Rehberi

Cai Rang Yüzen Pazar, Can Tho

Cai Rang Yüzen Pazar, Can Tho

Phong Dien'den daha büyük bir pazar ve birçok toptancı tarafından kullanılan Cai Rang, kalabalık ve gürültülü (birçok turist teknesi ile), ancak yine de büyüleyici. Can Tho'dan tekne ile yaklaşık 6 km (4 mil) veya 40 dakika uzaklıktaki pazar, karanlıkta sabah saat 4'te ticarete başlar ve genellikle sabah 10'da biter. Gerçekten piyasada şafak vakti izlemek için mükemmel bir başlangıç ​​yapmaya değer. Can Tho'dan yüzer pazar turlarına kahve ve kahvaltı dahildir.

Can Tho Müzesi

Can Tho Müzesi, yerel bölgeden geniş bir eser koleksiyonuna sahiptir. Sergiler eski Çinli ve Khmer sakinlerinin hayatlarını gösteriyor ve yaşam boyu bir pagoda ve geleneksel bir çayevi var. Burada çok sayıda İngilizce tabela bulacaksınız.

Munirangsyaram Pagodası

Munirangsyaram Pagodası

Bu Khmer Hinayana Budist pagoda örneği, 1940'larda Can Tho'nun Khmer topluluğuna manevi refah sağlamak ve hizmet etmek için inşa edilmiştir. İç mekana erişim günümüzde sınırlıdır, ancak pagoda Mekong Deltası'nda yan yana yaşayan çok sayıda etnik gruptan birinin amblemidir.

Ong Pagoda

Bu pitoresk 19. yüzyıl Çin tapınağı, yeniden geliştirilmiş Ninh Kieu İskelesi sahil parkının yanındaki Guangzhou Meclis Salonu'nun içindedir. Ong Tapınağı, Çinli askeri lider Kuang Kung'a (Vietnam'da Quan Cong olarak bilinir) ithaf edilmiştir. 1896 yılında tamamlanan tapınağın dekoratif özelliklerinin çoğu Çin'den ithal edildi.

Phong Dien Yüzen Market

Can Tho'nun yaklaşık 20 km (12 mil) güneybatısında yer alan Phong Dien, en canlı ve renkli pazarlardan biridir ve ek bir avantaj olarak, genellikle Can Tho'ya daha yakın olan Cai Rang yüzen pazarını ziyaret eden turistler arasında daha az popülerdir. Pazar en iyi sabah 8'den önce, tercihen şafaktan önce görülür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler