Canberra En Özel Yerler

Eski Parlamento Binası'ndaki Avustralya Demokrasi Müzesi, Canberra

Eski Parlamento Binası'ndaki Avustralya Demokrasi Müzesi, Canberra

Bu müze, Eski Parlamento Binası'nın içinde. Küratörler, hem Avustralya'da hem de yurtdışında demokrasi tarihinin izini sürmek için gerçek kişilerin ve olayların hikayelerini kullanıyor. Müze, beş serginin yanı sıra orijinal odaları ve başbakanın ofisini görme fırsatı sunuyor. Her gün 09: 45'te başlayıp son saat 15: 45'te 45 dakikalık ücretsiz rehberli turlar var. Bölgedeyken, Eski Parlamento Binası binasının her iki tarafındaki hoş Gül Bahçeleri'nde bir gezintiye çıkın. Girişin karşısındaki yolun karşısında, Aborjin halkını Avustralya'nın "ilk insanları" olarak ilan etmek ve toprak hakları için verdikleri mücadelenin tanınmasını teşvik etmek için 1972'de kurulan tartışmalı Aborijin Çadır Elçiliği'ni ziyaret edin.

Ulusal Film ve Ses Arşivi

Canberra'nın en güzel art deco binalarından birinde yer alan bu müze, Avustralya'nın görsel-işitsel kültürel tarihini sergiliyor. Pek çok sergi arasında, Muriel'in Düğünü, Çölün Prensesi Priscilla'nın Maceraları ve Ned Kelly gibi filmlerden kostümler, eski film, ses ekipmanı ve 300.000'den fazla görüntüden oluşan bir film koleksiyonu yer alıyor. Küçük tiyatroda (20. yüzyılın başlarındaki tiyatro çizgileri boyunca tasarlanmış) rahatlayabilir ve ülkenin ilk haber makaralarını ve kısa filmlerini (bazıları çok komik) izleyebilirsiniz. Düzenli olarak klasik filmleri ve diğer yayın dışı sinema mücevherlerini sergileyen güzel Arc sinemasında sanat filmleri izleyin (yaklaşık 5 A $ – 25 A $ ek ücret karşılığında).

Avustralya Ulusal Kütüphanesi, Canberra

Avustralya Ulusal Kütüphanesi, Canberra

Atina'daki Parthenon'un tasarımı üzerine gevşek bir şekilde inşa edilen bu kütüphane, 5 milyondan fazla kitap ve 500.000 fotoğraf, harita, çizim ve sözlü tarih kayıtlarına ev sahipliği yapıyor. Kaptan James Cook'un Endeavour dergisi ve Avustralya'nın tek orijinal mahkum üniforması gibi kütüphanenin 80 ödüllü parçasını sergileyen son teknoloji ürünü Treasures Gallery'yi kaçırmayın. Her gün saat 11: 30'da ücretsiz bir Hazineler Galerisi turu ve Perşembe günü saat 14: 00'de perde arkası turu gerçekleşir. Kafenin harika bir manzarası var ve kitapçı bir tarayıcı ve alıcı keyfi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler