Tuamotu Görülecek Yerler

Les Sables Roses, Tuamotu

Les Sables Roses, Tuamotu

Bu pembe kumlu plaj, iki saatlik bir tekne turu ile ulaşılan Rangiroa'nın güneydoğu köşesindedir. Kumlar, güneş ışığında parıldayan aşınmış mercan ve foraminifer tortuları (küçük deniz canlılarının toz haline getirilmiş kırmızı kabukları) içerir. Buraya gelmek en pahalı lagün gezilerinden biridir (piknikli bir günlük gezi için 11.500 ila 12.000 CFP), ancak elde edeceğiniz şey tam bir izolasyon, ıssız plajlar ve berrak su. Bir tekne kiralayıp buraya kendi başınıza gelebilirsiniz, ancak neden çoğu operatörün sağladığı barbekü ve pikniği kaçırmak isteyesiniz?

Sables Roses

Sables Roses, Tikehau'nun muhteşem lagününde yükselen hindistan cevizi ağaçları ve pembe kumlu plajları ile küçük bir ağaçlık alan. Buradaki günübirlik geziler, yüzmek, şnorkelle yüzmek ve kumsalda gezinmek gibi acelesiz meselelerdir. Gelgit bittiğinde, sığ kanallardan başka bir harekete ve hatta okyanus tarafına yürümek mümkündür.

Otepipi

Otepipi

Kilise ile tamamlanan bu terk edilmiş köy, Ile aux Recifs ve Les Sables Roses arasında, lagünün Avatoru'nun karşı tarafında yer almaktadır. En az bir operatör, adadan gezme ve öğle yemeği ile birleştirilen bir tur düzenler. Tur bilgileri için Pension Martine ile iletişime geçin.

Rotoava

Fakarava'nın kuzeydoğu köşesinde yer alan bu 860 kişilik köy, atolde aksiyonun yaşandığı yerdir. Güzel bir Katolik kilisesi, bir ilkokul, telefon kartlarını alan birkaç telefon kulübesi, doktor ve hemşirenin bulunduğu bir eczane ve internet bağlantısı olan bir postane var. Banka veya ATM yok, ancak iki genel mağaza artık kredi kartlarını kabul ediyor. 15 km'lik (9 mil) bir yolu ve bisiklet şeridi vardır, bu nedenle bisiklet sürmek, bölgeyi keşfetmenin eğlenceli bir yoludur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler