Napier Binaları

Napier Hildebrandt Binası

Napier Hildebrandt Binası

Hildebrandt's, en iyi Dalton Caddesi'nin karşısından görülen mükemmel bir frize sahiptir. Asıl sahibi Yeni Zelanda'ya göç etmiş bir Alman'dı - bu nedenle bir ucunda Alman bayrağı, diğer ucunda Yeni Zelanda; Ortadaki dalgalı çizgiler iki ülke arasındaki deniz geçişini simgeliyor.

Okyanus Spa

Plajların yüzmeye pek elverişli olmadığı bir yerde, açık hava havuzları plajın hemen yanında bulunan bu kompleks, güneş ve su arayan turistler için tam bir keyif. Şezlong ve spa uygulamaları ek ücrete tabidir.

Günlük Telgraf Binası

Artık bir emlak ofisi olan Daily Telegraph Binası bir başka Napier klasiğidir. Zikzaklar, çeşme şekilleri, zigguratlar ve güneş patlaması içeren neredeyse tüm deko stiline sahiptir.

Pazar Rezerv Binası

Tennyson ve Hastings'de depremden sonra yükselen ilk bina burasıydı. Çelik metal çerçevesi kaynak yapılmamış, perçinlenmişti, böylece inşaat gürültüsü kent sakinlerine şehrin yeniden inşa edildiği mesajını verecekti. "Dikenli taç" desenli kurşunlu camlı bronz vitrinler hala orijinaldir.

Rothman Binası

Rothman Binası

Merkez çekirdeğin bir kilometreden (½ mil) biraz daha kuzeyinde, bölgenin en iyi dekoratif yapılarından biri duruyor. 1932 yapısı tamamen yenilenmiş ve orijinal adı eski haline getirilmiştir: National Tobacco Company Building. Vitray pencerelerde ve giriş holünün üzerinde muhteşem bir cam kubbe üzerinde gül teması vardır.

Eski Hükümet Binası

Ön taraftaki dekoratif bir deniz feneri sütunu, art deco mimarisinin bazen sahip olduğu neredeyse Gotik tehdidi üstleniyor (New York Chrysler Binası resmi).

Bowman Binası

1932'de inşa edilen Bowman's Building, karakteristik kaşlı (tuğla veya kiremit, genellikle eğimli, pencere üzerine yerleştirilmiş) tuğla kaplamalı bir Louis Hay tasarımıdır. Hay'in bazı çalışmaları Chicago'dan Louis Sullivan'dan etkilendi.

Yeni Zelanda seyahatiniz sonrasında Türkiye dönüşünüzde mutlaka Bodrum'u da ziyaret etmelisiniz.

Ege Bölgesi’nin incilerinden Bodrum. Muğla’nın batısında yer alan kuzeyde, doğu ve güneyinde Ege denizinin  maviliği ile coşan  bir yarımadadır. Bodrum’a bağlı çok sayıda belde bulunur. 215 km uzunluğunda kıyı şeridine sahiptir. Bu nedenle yatçılık konusunda çok gelişmiştir. Sizde mutlaka Bodrum Yat Kiralama seçenekleri ile unutulmaz bir tatil yaşayın.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler