Rotorua Gezi Rehberi

Rotorua Kuirau Parkı

Rotorua Kuirau Parkı

Bu halka açık park, kelimenin tam anlamıyla yerel bir sıcak noktadır. Çamur havuzları ve kaplıcalar, zaman zaman yüzen buhar bulutları tarafından neredeyse gizlenen çiçek yataklarının yanında yer alır. Sığ ılık havuzlarda yorgun ayaklarını ıslatarak dolaşabilir veya yerlilere katılabilirsiniz. Bu termal olarak aktif yer bir gecede değişebileceğinden, dolaşırken çitlerin dışında kalmalısınız.

St. Faith's

Rotorua gölü kıyısından kuzeye kısa bir yürüyüş sizi bölgenin orijinal Māori yerleşimi olan Ohinemutu'nun Māori pā'sına (kale) götürür. Bu, marae (toplantı evi) ve göl kıyısındaki Anglikan kilisesi St. Faith's çevresinde merkezlenmiş, hala gelişen bir topluluktur. Kilisenin içi sedefli oymalarla zengin bir şekilde dekore edilmiştir. Pazar ayinlerinde Maori korosunun gür, melodik sesleri yer alır. Sabah 9'daki servis Māori ve İngilizce'dir.

Te Puia

Te Puia

Buradaki zeminler silika teraslara, çamur havuzlarına ve Pohutu Gayzer'e (güney yarımküredeki en büyük aktif) ev sahipliği yapmaktadır. Te Puia ayrıca yetenekli oymacıları ve dokumacıları çalışırken izleyebileceğiniz Yeni Zelanda Māori Sanat ve El Sanatları Enstitüsü'nü de içerir. Yeni Zelanda'nın sevilen ulusal kuşlarından birini görebileceğiniz Nocturnal Kiwi House'u kaçırmayın. Günlük geçişler rehberli bir tur içerir; kültürel performans veya h orngi ziyafeti gibi ekstralar içeren paketler de mevcuttur.

Yaşayan Termal Köy

Maori hayatına giriş için bu otantik köyü ziyaret edin. Rehberli bir turda, köylülerin banyo yaptığı termal havuzları, kaynar maden havuzlarını ve sakinlerin yemek pişirdiği doğal buhar deliklerini göreceksiniz. Deneyimi tamamlamak için kültürel bir performans ve hāngi yemeği ekleyebilirsiniz. Eve bir hatıra götürmek istemeniz durumunda yerel mağazalarda sanat ve el sanatları mevcuttur.

Rotorua seyahatiniz sonrasında Türkiye dönüşünüzde mutlaka Marmaris'i de ziyaret etmelisiniz.

Marmaris her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Marmaris’in en gözde turizm yerlerinden olmasının bir diğer sebebi de yatçılık turizminin gelişmiş olmasıdır. Marmaris yat kiralama hizmeti ile Marmaris ve çevresini görebilir, Ege ve Akdeniz kıyılarını ziyaret edebilir, Çam ormanlarının arasında yeşil ile mavinin büyülü dünyasında  yaz kış tatil imkanını yakalayabilirsiniz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler