Wellington da En Özel Gezi

Wellington Müzesi

Wellington Müzesi

Çuval bezi çuvallarının kokusunu alabilir, martıları duyabilir ve şu anda orijinal Maori kabilelerinin ve 1840 civarında gelen Avrupalı ​​yerleşimcilerin tarihini resmeden bir müze olan bu yenilenmiş 1892 tahvil mağazasında etrafta dolaşan (mekanik) fareleri görebilirsiniz. dört katlı sergiler, Wellington'daki iş, eğlence, suç ve eğitimi kapsıyor ve her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekecek yerel yaşam öykülerini anlatıyor.

Tinakori Yolu

1848 depreminde Wellington'un tuğla binalarının çoğunun yıkılmasıyla birleşen uygun yerel taş eksikliği, 19. yüzyılın ikinci yarısında burada inşa etmek için neredeyse tamamen kereste kullanımını sağladı. Dönemin marangozlarının çoğu, Avrupa'da marangoz ve tersane ustası olarak hünerlerini öğrenmişlerdi ve bu sokaktaki sağlam evler, işçiliğine bir övgü niteliğindedir. İki önemli kişi, uzun ve dar No. 306 ve Premier House'dur.

The Rimutaka Incline

The Rimutaka Incline

1878'den 1955'e kadar faaliyet gösteren Rimutaka Incline Demiryolu, Wellington ve Wairarapa'yı birbirine bağladı. Ülkedeki en dik yokuştaki trenleri çekmek için Fell motorları olarak bilinen özel lokomotiflere ihtiyaç vardı. 1955'te Rimutaka Eğimi'nin yerini bir tünel aldı, yollar parçalandı ve eski demiryolu rotası yürüyüş ve bisiklet parkuruna dönüştürüldü. Yukarı Hutt'un hemen kuzeyindeki Kaitoke'den Cross Creek'in hemen ötesinde, Wairarapa tarafındaki Featherston yakınlarındaki bir park alanına koşarak, yaklaşık 16 km'yi (10 mil) kapsar ve yürümesi yaklaşık beş saat sürer. Patika iki eski tünelden, birkaç köprüden ve bazı vahşi kırsal alanlardan geçiyor. Çoğunlukla ayak altında sıkıştırılmış çakıl bulacaksınız, ancak kötü havalarda çamurlu olabilir. Wairarapa tarafındaki sert rüzgarlara dikkat edin; Bir zamanlar burada bir tren raylardan uçtu!

Kalan tek Fell motoru şu anda Wairarapa'daki Fell Lokomotif Müzesi'nde sergileniyor.

Stansborough

1890'lara, eski bir gri koyun türünden elde edilen yünün alpaka ile birlikte 100 yıllık tezgahlarda dokunduğu işleyen bir değirmene geri dönün. Burada üretilen kumaş Yüzüklerin Efendisi, Aslan, Cadı ve Dolap ve diğer filmlerde kullanılan kostümler için kullanıldı ve Frodo veya Sam tarafından giyilen pelerin türünü satın alma fırsatına sahipsiniz. Rehberli tur rezervasyonları için info@stansborough.co.nz ile iletişime geçin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler