Wellington Görülecek Yerler

Wellington Lady Norwood Gül Bahçesi

Wellington Lady Norwood Gül Bahçesi

Güzel bir yaz gününde, muhteşem çiçeklerin kokusunun tadını çıkarmak için daha iyi bir yer bulamazsınız. Bu gül bahçesi, Wellington Botanik Bahçesi'nin en popüler bölümüdür. Bir plato üzerinde yer alan resmi dairesel yerleşim, her biri tek bir çeşit modern ve geleneksel çalılarla dikilmiş 106 yataktan oluşur. Tırmanma gülleri, çevredeki tuğla ve ahşap bir sütunu örter. Gül yataklarının bitişiğinde, Begonia House kış bahçesi narin bitkilerle doludur.

Hükümet Binaları Tarihi Koruma Alanı

Dünyanın en büyük ikinci ahşap yapısı şimdi Victoria Üniversitesi hukuk fakültesine ev sahipliği yapıyor. 1848 ve 1855 depremlerinden sonra ahşap binaların tuğladan daha az hasar gördüğü tespit edildi. Bu, 1876'da inşa edilmiş ve aslında tamamen kauri kerestesinden yapılmış olmasına rağmen, taş gibi görünecek şekilde tasarlanmıştır. İçeride bina ve bir bilgi merkezi hakkında tarihi sergiler var, ancak en çok büyüleyici olan dış mekan.

Petone

Petone

Tüm yol boyunca muhteşem liman manzarasına sahip olan State Highway 2 üzerinden Wellington'un kuzeyinde 15 dakikalık bir araba yolculuğu sizi Hutt Vadisi'ne ve aynı adı taşıyan nehre götürür. Güzel Petone'u ziyaret ederek keşfetmeye başlayın. Limanın doğu tarafındaki Petone Esplanade, iskeleden iyi balık tutuyor ve dik çalılıklarla kaplı tepelere yapışan evler tarafından gözden kaçırılıyor. Deniz kenarındayken, küçük ama ilginç Petone Settlers Museum'u ziyaret edin; çarşambadan pazara 10'dan 4'e kadar açıktır. Tarihi Wellington Eyaleti Yüzüncü Yıl Anıtı binasında bulunan ücretsiz müze, Yeni Zelanda'nın ilk organize edilmiş Avrupa yerleşim yerinin 1840 iniş alanının yakınında duruyor.

Eski Aziz Paul Katedrali

1866'da kutsanan kilise, tamamen yerli ahşaptan yapılmış İngiliz Gotik Uyanış tarzının muhteşem bir örneğidir. Çatıyı destekleyen kirişler bile olağanüstü işçilikle sıradan işlevlerini aşıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler