Lyttelton Gezi Rehberi

Lyttelton Diamond Limanı

Lyttelton Diamond Limanı

Diamond Harbour, Lyttelton Limanı'nın uzak tarafındaki en büyük ilçedir. Diamond Limanı'na (Christchurch'ten yaklaşık 40 dakika) arabayla veya Norwich Quay'deki Jetty B'den Black Diamond feribotuyla 10 dakikalık bir yolculuk yapabilirsiniz. Yelkenler sıktır. Yaz boyunca iki haftada bir küçük bir çiftçi pazarı, harika yürüyüşler ve Charteris Bay Golf Kulübü çok güzel.

Quail Adası

Lyttelton Limanı'ndaki Bıldırcın Adası, erken Avrupalı ​​yerleşimciler tarafından bir karantina bölgesi ve cüzzamlı koloni olarak kullanıldı ve şimdi soyu tükenmiş yerli bıldırcın adını aldı. Bir zamanlar yerel Maori tarafından kuşların yumurtalarını toplamak için önemli bir alandı. Bu günlerde Otamahua olarak da bilinen Bıldırcın Adası ekolojik bir rezerv olarak restore ediliyor ve yalıçapkını, fantail, silvereye (Yeni Zelanda'da yaygın olan küçük bir kuş) ve çeşitli deniz kuşları dahil olmak üzere birçok yerli kuşa ev sahipliği yapıyor. Lyttelton'dan Black Cat feribotu sizi buraya bir yürüyüş veya piknik için fermuarlayabilir.

Timeball İstasyonu

Timeball İstasyonu

Yeni Zelanda Tarihi Yerler Vakfı, önümüzdeki birkaç yıl içinde Timeball İstasyonu kulesini aşamalı olarak yeniden inşa etmeyi (ancak istasyonun tamamen yeniden inşa edilmesini değil) taahhüt etmektedir. Denizcilik tarihinin bu parçası, dünyada çalışır durumda olduğu bilinen kalan beş zamantopundan biriydi ve Canterbury halkının kalbinde özel bir yere sahip. 1870'lerde inşa edilen top, gemiler için bir zaman sinyali olarak direğinden düşecekti. Kale benzeri bina 2010 depremleri sırasında yıkıldı, ancak binanın çoğu alınıp depolandı, bu yüzden kulenin yeniden inşa edilebileceği umuluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler