Masterton ve Nelson Çevresi, Yeni Zelanda

Masterton Çevresi

Masterton Çevresi

Masterton, Wairarapa'nın en büyük nüfus merkezidir ve güneydeki Martinborough gibi, gelişmekte olan bir şarap bölgesindedir. Kasabada yapılacak çok şey yok, ancak yakındaki parklarda ve sahilde yürüyüş yapmak için kullanışlı bir geçit. Popüler yıllık etkinlikler arasında Nisan ayı başındaki Sıcak Hava Balonu Festivali ve genellikle Mart ayının ilk hafta sonu düzenlenen Altın Makas koyun kesme yarışması yer alır.

State Highway 2, Rimutakas'ı geçerek kuzeye giden bir avuç göz alıcı küçük kasabayı bir araya getirir. Ok düz otoyolunun daha kuzeyindeki Greytown, şu anda kafeler ve butiklerle dolu iyi korunmuş Viktorya dönemi binalarının ana caddeyi sıraladığı Greytown. Birkaç mil sonra, bir avuç cazip mağazaya sahip başka bir küçük kasaba olan Carterton'a ulaşacaksınız - özellikle Paua World.

Nelson Çevresi

Nelson Çevresi

Nelson hareketli bir şehir olmasına rağmen, kırsal niteliğini koruyor. Tasman Körfezi'ne ve arkadaki Bryant ve Richmond'un eteklerine bakan açık tarım arazileri, milli parklar ve üzüm bağları kolayca ulaşılabilecek mesafededir. State Highway 6, şehrin güneybatısındaki Stoke banliyösünden ve iyi boyutlu bir komşu kasaba olan Richmond'a kadar uzanır. Tasman Bölgesi'nin ticari ve kentsel merkezi Richmond, iyi bir kütüphaneye ve mütevazı bir alışveriş merkezine sahiptir.

Richmond'un hemen ötesinde, State Highway 60, State Highway 6'nın kuzeybatısına, Mapua, Motueka ve Golden Bay'e kıyıya doğru ilerliyor. Motueka'ya doğru şerit boyunca çok sayıda üzüm bağının yanı sıra, iç kısımlarda uzanan vadilere sıkışmış zanaat galerileri ve ciddi sanat stüdyolarıyla küçük çiftlik ve kıyı toplulukları var. Günlük bir araba yolculuğundaysanız, frenk üzümü ve şerbetçi otu bahçeleri ile tarihi Upper Moutere boyunca iç rota boyunca geri dönün. Motueka'ya dönmeden güneye devam ederseniz, küçük Brightwater kasabasından ayrılırken sağdaki bilim adamı Ernest Rutherford'un doğum yerine dikkat edin. Richmond'un beş dakika güneyindeki ayrıntılı, atom şeklindeki anıt, bu yerel çocuğun nükleer bilim dünyasına yaptığı katkıyı hatırlıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler