Dordrecht Gezi Rehberi

Dordrecht

Dordrecht


Güney Hollanda ilinde bulunan Dordrecht kenti, Hollanda'nın en eski kenti olarak biliniyor. Adının etimolojisiyle ilgili bazı tartışmalar var, ancak bu aslında bir "cadde" anlamına geliyor. Bunun nedeni, şehrin aslında bir adada olması ve varlığının ilk günlerinde tarihsel olarak nakliye hatlarının önemli bir parçası olması gerçeğidir. Aslında beş farklı nehirle çevrilidir ve kültürel ve tarihsel olarak önemli bir şehir olmaya devam etmektedir. Sakinleri tarafından Dordt olarak bilinen şehir, onu bir ticaret limanı olarak değerlendiren İngilizler tarafından Dort olarak da anılıyordu. Erken tarih İronik bir şekilde, şehrin tarihteki ilk sözü, Vikinglerin yağmaladığı ve şehri ateşe verdiği söylenen 846'dan kalma. Gerçek şehir hakları, 1220'de Hollanda Kontu William I tarafından verildi. Bu ayrım, Dordrecht'in Hollanda'daki en eski eyalet olarak kurulmasına yardımcı olur.


Şehir, 12. ve 13. yüzyıllarda önemli bir şehir haline geldi. Öncelikle şarap, odun ve tahıl ticaretiyle tanınan Dordrecht'in konumu, ona bilinen dünyanın her yerinden tüccarlar için stratejik pazar önemi verdi.


Dordrecht Dini Tarih


Dordrecht


 
Her şehir, büyük bir dini olayda rol oynamış olma ayrıcalığına sahip değildir. Ancak 1618 ve 1619 yıllarında Dort Sinodu olarak bilinen şey yapıldı. Bu dini ibadet, Jacobus Arminius ve Franciscus Gomarus'un takipçileri arasındaki farklılıkları uzlaştırma girişimiydi. Sorun, Kalvinizm doktrinini çevreleyen tartışmaydı. Sinod nihayetinde sorunları çözmedi ve bugüne kadar Ermeniler ile Kalvinistler arasında bir bölünme bıraktı. Dordrecht Savaşta Şehir 18. yüzyılda Rotterdam'a öneminin bir kısmını vermiş olsa da, hala Hollanda'nın savunması için kilit bir şehir olmaya devam ediyor. 1940'ta Alman paraşütçüleri, Hollanda'nın işgali sırasında şehre indi. Ardından gelen çatışma sırasında, şehirdeki binaların çoğu yıkıldı. Dordrecht nihayet savaşın sonunda Kanada Ordusu tarafından kurtarıldı.



Dordrecht Bugün Bugün, Dordrecht şehri, Hollanda'nın en büyük 6. liman kentidir ve öncelikle gemi yapımı ve ahşap ve çelik endüstrisi ile tanınmaktadır. Hollanda'nın en eski şehri olan Dordrecht, hiçbir şekilde yaşını hissetmiyor. Şehir şu anda bölgeye daha fazla iş hizmeti getirmeyi amaçlayan büyük bir canlandırma projesi sürecindedir. Son Bir Not Biraz esprili bir not olarak, şehir hakkında "Dordt'a ne kadar yakınsa, o kadar çürüyen" anlamına gelen bir söz var. Efsaneye göre bu, gemilerin yüklerini boşaltmadan önce günlerce beklemelerini gerektiren nakliye kurallarının doğasından kaynaklanıyor. Bu, efsaneye göre, çok fazla bozulmaya ve dolayısıyla kokuya neden oldu. Sözün arkasındaki gerçek anlam ne olursa olsun, şehir bugün kesinlikle kötü kokmuyor!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler