Lille Metropole

Lille Metropole Hakkında Bilgiler

Lille Metropole


Lille Metropolis, aralarından seçim yapabileceğiniz çeşitli atmosferlerin sürekli akışıyla gelişen bir kültür şehridir. Vieux-Lille'in tarihi cepheleri ve çağdaş mimari anıtlar için Flaman ve İspanyol esintileriyle geçmiş ve gelecek, endüstrinin ve yeniliğin ihtişamına hizmet ediyor.

Lille Metropole Kültür Sanat

La Piscine, la Villa Cavrois veya LaM gibi düzinelerce müzeyle her zaman yapacak bir şeyler vardır. Şenlikli bir şehir olmasıyla ünlü Lille, "Braderie de Lille" ve diğer önemli etkinliklerle parti atmosferine değer veriyor. Binlerce lezzete ve onları bir araya getirebilecek pek çok bira fabrikasına sahip bir gurme şehir. 2004'te Avrupa Kültür Başkenti ve 2020'de Dünya Tasarım Başkenti olan Lille, bireysel ve kolektif girişimleri teşvik eden ve geçit törenleri, kentsel metamorfozlar, büyük sergiler, sokak sanatı, sokak sanatı, şehirler arası geçişler, tartışmalar ve gastronomi.


Lille Metropole



Lille Metropolis, Brüksel, Paris ve Londra arasında Kuzeybatı Avrupa'nın kesişme noktasında ve Amsterdam, Strasbourg ve Frankfurt'a hızlı erişim mesafesinde mükemmel bir konuma sahiptir. Avrupa'nın en yoğun nüfuslu ve zengin havzasının kalbindeki bu ideal konum - Lille'e 300 km mesafede 80 milyon insan yaşıyor - metropol için çok büyük bir ekonomik değer. Lille-Kortrijk-Tournai Eurometropole içinde, Lille ve Belçikalı komşuları gerçek sınır ötesi işbirliği sergiliyor.

Lille Metropole, Lille, Roubaix ve Tourcoing gibi şehirler ve daha küçük kasaba ve köylerle hem kırsal hem de kentsel olan bir bölgede 95 belediyeyi ve 1,2 milyon nüfusu kapsamaktadır. Bu geniş bölge çeşitliliği nedeniyle, büyükşehir otoritesi kentsel gelişim, arazi kullanımı, çevre, istihdam ve sosyal içerme, barınma, hareketlilik, yemek veya kültür ile ilgili çeşitli zorluklarla karşı karşıyadır.


Lille Metropole, en yüksek 2. uluslararası şirket merkezine ev sahipliği yapmaktadır ve bunların birçoğu başarıya giden yola hemen burada başlamaktadır! Güçlü bir ticaret ve yenilik geleneği, girişimcilere iş yaratmaya ve geliştirmeye elverişli bir ortam sağlar. Sekiz mükemmel teknoloji parkı ile metropol, sağlık, BT, yaratıcı endüstri, gıda ve yenilikçi tekstiller gibi birçok alanda ön plandadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler