Aalsmeer

Hollanda'nın Kuzey Hollanda eyaletinde küçük bir kasaba ve belediyedir ve yaklaşık 31.000 nüfusa sahiptir. Aalsmeer köyünden ve birkaç küçük köyden oluşur: Calslagen, Kudelstaart, Oosteinde en Vrouwentroost. Bu nedenle, Amsterdam çevresindeki daha geniş kentsel alanın bir parçasıdır. Aalsmeer, çiçek yetiştiriciliği ve turizm ile ünlüdür. 

 Aalsmeer Tarih 

Aalsmeer ilk olarak 1133 civarında Alsmar olarak biliniyordu. Adı, asil kökenli rahibelerin yaşadığı bir manastır olan Rijnsburg Manastırı'na bir toprak parçasının teslim edildiği resmi belgelerde bu şekilde bahsedildi. Bugün bildiğimiz gibi Alsmeer, bölgedeki bataklıklar ilk kez ıslah edildiğinde ortaya çıktı. Bu süreç 17. yüzyılda başlatılıyordu. Sonuç olarak, bölgede balıkçılık azaldı ve yerel halk, balık tutmak yerine çilek yetiştirmeye yöneldi. 1880'lerde bölgenin çiçek yetiştirmeye ve bahçeciliğe çok uygun olduğu keşfedildi ve bu zamanlarda çilek yetiştiriciliği azaldı ve şu anda her yerde geçerli olan çiçek yetiştiriciliği ve bahçecilik bugün haline gelmeye başladı. 

Aalsmeer


Bu gün ve çağda, Aalsmeer ağırlıklı olarak çiçekleri ve çiçek müzayedeleriyle tanınır. Aynı zamanda dünyanın en büyük çiçek müzayedesine (VBA adı verilir) ev sahipliği yapmaktadır.
21. yüzyılda bu küçük kasaba sadece çiçekleriyle değil, aynı zamanda turizm ve rekreasyonuyla da tanınır. Aalsmeer aynı zamanda su sporları ile de tanınır ve bu nedenle burada oldukça fazla marina bulabilirsiniz. Marinaların yanı sıra bölge, muhteşem doğası ve sazlık ve bataklık ağaçlarıyla dolu doğal havuzları ile tanınır. Aynı bölgede, büyüklükleri değişen ve ağırlıklı olarak rekreasyon ve bahçecilik için kullanılan çok sayıda ada bulabilirsiniz. Adaların çoğu özel mülkiyete ait ancak turistlerin güzelliklerini keşfetmeleri için tekne turları düzenleniyor.

Aalsmeer Anıtlar ve Sanat 

Aalsmeer



Kültüre ilgi duyanlar, küçük kasabadaki 60 anıtı kesinlikle takdir edeceklerdir. Birçoğu miras kayıtlarında tarihi binalar olarak listelenmiştir. Sanatseverler, halka açık alanlarda ve sokaklarda bulunabilecek pek çok heykele kesinlikle ilgi duyacaklardır. Çiçek geçitleri (Bloemencorso) Aalsmeer, Hollanda'daki diğer birçok kasaba ve köyde olduğu gibi, uzun bir çiçek geçit töreni geleneğini sürdürmektedir. (Hollandaca'da "bloemencorso" olarak bilinir) 2007 yılına kadar Aalsmeer'de ünlü bir yıllık çiçek geçit töreni düzenlendi. Ana sponsor desteği geri çekmeye karar verdikten sonra gelenek terk edildi. 4 yıllık maaşlı bir tatilin ardından gelenek, artık geleneksel çiçek geçit töreninin daha küçük bir versiyonu olan "Stichting Aalsmeers Bloemencorso" adlı yeni bir dernek tarafından yeniden canlandırıldı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler