Sherbrooke, Kanada

Sherbrooke

Sherbrooke

Fransızlar tarafından 17. yüzyılın ortalarında kurulan bu küçük kasaba, 19. yüzyılın sonlarında yaşanan altına hücumla kısa bir süre zenginleşti ve Sherbrooke'un altının% 80'inin hala ayaklarının altında gömülü olduğunu bilmek heyecan verici bir şey. Ancak bugün, St. Mary Nehri'ne koşan Atlantik somonu (onlar için balık tutamayacak olsanız da) ve mükemmel Sherbrooke Village açık hava müzesiyle daha çok tanınıyor. Kasaba, engebeli kıyı şeridini keşfetmek için iyi bir üs oluşturur.

Port Bickerton Deniz Feneri Sahil Parkı

Yürüyüş parkurları ve bir tahta kaldırım burada kumlu bir plaja götürür, ancak parkın ana cazibesi, yukarıdaki yüksek uçurumun paylaştığı iki deniz feneridir. Biri hala çalışıyor; 1920'lerin başında inşa edilen diğeri, eyaletin ışıklarının tarihini, bilgisini ve hayati önemini anlatan Nova Scotia Deniz Feneri Yorumlama Merkezi'ne ev sahipliği yapıyor. Kolaylıklar: otopark (ücretsiz); tuvaletler. Şunun için en iyisi: yürümek.

Sherbrooke Köyü

Sherbrooke Köyü

Çoğu ziyaretçi, çağdaş şehir içinde yer alan bu canlı tarih müzesini görmek için Sherbrooke'a gelir. Kasabanın en parlak döneminde yaşamı yeniden yaratan iki düzineden fazla restore edilmiş bina (çalışan bir suyla çalışan kereste fabrikası dahil) içerir. 1860 ve 1914 arasında burası, gemi inşa, kerestecilik ve altına hücum merkeziydi. Bu günlerde kostümlü tercümanlar ve zanaatkârlar demircilik, dokuma, tahta tornalama, sabun yapımı ve benzeri beceriler göstererek telaşı yeniden ele geçiriyorlar. Yıl boyunca eski moda Noel ve adliye konserleri gibi özel etkinlikler düzenlenmektedir.

Sizde Kanada geziniz sonrasında Türkiye'ye döndüğünüzde bir de güzel ülkemizde özel bir tatil düşünebilirsiniz. Yat Kiralama hizmeti son zamanlarda oldukça popülerdir. Sizde Sava Yat Kiralama ile güvenilir ve eşsiz bir tatil geçirebilirsiniz. Bu seçeneği özellikle Bodrum Yat Kiralama seçenekleri ile mutlaka değerlendirmelisiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler