St-Sauveur, Kanada

St-Sauveur

St-Sauveur

Montréal'den arabayla sadece 45 dakika (ya da trafiğin yoğun olduğu zamanlarda 90 dakika) St-Sauveur, özellikle hafta sonları Québec'in muhtemelen en işlek küçük şehridir. Sokağı Principale, kuzu broşlarından baharatlı Tay tavada kızartmalarına, biftek ve burgerlere kadar her şeyin servis edildiği barlar ve restoranlarla dolu. Yaz hafta sonlarında cadde arabalarla ve kaldırımlar o kadar ziyaretçiyle dolup taşıyor ki bazen Montréal'deki aksiyon dolu caddeden sonra Crescent Street North olarak anılıyor. Ancak, onu çevreleyen apartman dairesi denizine rağmen, kasaba güzel eski kilisesinde ve verandaya bakan fıçı tahtası evlerinde biraz kırsal cazibeyi korumayı başardı.

St-Sauveur kışın daha az meşgul değildir. Kasabayı çevreleyen "dağlar" neredeyse Alp olarak nitelendirilemez - hiçbiri 700 fitten fazla dikey düşüşe sahip değildir - ancak Montréal'e yakındır, asansörlerle iyi hizmet verilir ve geceleri aydınlatılır, bu nedenle buradaki kış sporları sahnesi çok canlı . Kayak yapsanız da yapmasanız da, St-Sauveur'daki kayak sonrası manzarası görülmeye değer.

Mont-St-Sauveur Su Parkı

Mont-St-Sauveur Su Parkı

Kaydıraklar, dev bir dalga havuzu, yürüyen bir havuz ve snack barlar, çocukları burada meşgul edecek. Nehir raftingi daha yaşlı ve daha cesur bir kalabalığı kendine çekiyor; dokuz dakikalık yolculuk, dik tepelerin doğal hatlarını takip ediyor. Tandem kaydıraklarda, su damlacıkları sekiz şekilli tüplerden akar ve harika zaman geçirmenizi sağlar. Ancak kuru kalmayı tercih ediyorsanız, halatlarında ağaçların arasında bir maceraya çıkın ya da Viking Alpine Coaster ile hızlı bir sürüşün tadını çıkarın.

Musée du ski des Laurentides

Laurentians, Kuzey Amerika'daki en eski kayak bölgelerinden biridir ve kayak meraklıları, bu bölgenin uzun tarihini harika fotoğraflar, eserler ve bazı ilginç erken telesiyej modelleri ile izleyen bu küçük müzenin tadını çıkaracaklar. Ayrıca Temple de la Renomée du ski'ye (Kayak Şöhret Salonu) ev sahipliği yapmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARS İLİ COĞRAFYASI

Salalah Rehberi

Busan Görülecek Yerler